Bakan Şimşek enflasyonun tek haneye düşeceği tarihi açıkladı

Bakan Şimşek enflasyonun tek haneye düşeceği tarihi açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bütçe görüşmeleri için TBMM Genel Kurula katılarak konuşma yaptı. Enflasyon hedeflerini sıralayan Bakan Şimşek, “Kararlıyız enflasyonu kalıcı olarak düşüreceğiz” dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. TBMM Genel Kurulunda, Hazine ve Maliye Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, genel kurula katılarak konuşma yaptı.

BAKAN ŞİMŞEK TARİH VERDİ

Enflasyonu düşürmekte karalı olduklarını ifade eden Bakan Şimşek, şunları söyledi:

"Orta Vadeli Program'ın ana hedefi enflasyonda kalıcı düşüşü sağlamak. Kararlıyız enflasyonu kalıcı olarak düşüreceğiz. Enflasyonda ivme kaybı çok net ortadadır. Enflasyonu önümüzdeki yıl sonunda yüzde 36'ya, 2026'da ise tek haneli seviyelere düşürmeyi hedefliyoruz. Ayrıca Gelecek yıl yüzde 4 büyüme hedefimiz var. Peki bu büyüme istihdam yatıyor mu? Rakamlara baktığımızda görüyoruz ki istihdam artmış, işsizlik tek hanelere düşmüştür. Bir diğer amacımız cari açığı kalıcı olarak aşağılara çekmektir."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.