Bakan Şimşek ile CHP heyeti arasındaki görüşme tamamlandı

Bakan Şimşek ile CHP heyeti arasındaki görüşme tamamlandı

CHP'nin ekonomi kurmayları ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir araya geldi. 4 saat 15 dakika süren görüşmenin ana gündeminde asgari ücret ve emekli maaşları yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in görüşmesinin ardından, Erdoğan’ın önerisiyle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, CHP’nin gölge kabinesinde Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan sorumlu olan Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ile bir araya gelmesi kararlaştırılmıştı.

CHP heyeti ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görüşmeyi gerçekleştirmek üzere bir araya geldi.

"VERGİ REFORMU" İÇİN ÖNERİLER HAZIRLANDI

CHP heyeti ziyaret öncesi, Şimşek ile görüşmede ele alınacak konuları masaya yatırmıştı. Heyet, halihazırda hükümetin çalıştığı "vergi reformu" paketi için önerilerin yer aldığı bir rapor hazırlamıştı.

Heyet ayrıca "acil önlem alınması gereken konular" olarak nitelendirdiği başlıkları da Hazine ve Maliye Bakanına sundu. Öne çıkan konular asgari ücret ve emekli maaşı oldu.

Öte yandan görüşmede tarımsal desteklerin arttırılması, TÜİK verileri, Varlık Fonu gibi başlıklar da Karatepe tarafından gündeme getirildi.

KARATEPE'DEN İLK AÇIKLAMA

CHP heyetinde bulunan Yalçın Karatepe, emekli maaşlarına yönelik taleplerini Bakan Mehmet Şimşek'e sunduklarını kaydetti. Karatepe, konuya ilişkin açıklamasında "Bakan Mehmet Şimşek'e, asgari ücrete ve emekliye zam talebimizi ilettik ama görüşme sonunda bir değişim iradesi göremedik. Faturayı vatandaşa çıkarmakta ısrarlılar" ifadelerini kullandı.

Karatepe, ayrıca şunları kaydetti:

Asgari ücrete ara zam yapılmamasını şiddetle reddediyoruz. Asgari ücretin satın alma gücü ilk 6 ayda dörtte bir oranında azalacağını, zammın zorunlu olduğunu anlattık.

Emekli aylıklarına enflasyon kadar zammın yeterli olmadığını, refah payı da eklenmesi gerektiğini söyledik.

Vergi sistemine dair görüşlerimizi paylaştık. Düşük gelirli vatandaşlarımız üzerindeki vergi yükünün çok ağır olduğunu ifade ettik. Bazı önerilerde bulunduk. Vergi dilimlerinin belirlenmesinde asgari ücretin düşülmesi gerektiğini söyledik.

Düşük gelir gruplarının çok sık kullandığı kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarında aylık yüzde 5'lik çok yüksek faiz uygulanıyor. Bu faize ek olarak yüzde 30'luk vergi alınıyor. Bu kabul edilemez dedik ve bu verginin sıfırlanmasını talep ettik.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.