Bakan Tekin'den emekli öğretmen açıklaması!

Bakan Tekin'den emekli öğretmen açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Öğretmen atama sayısı için değerlendirmelerde bulunan Tekin, "Fazla öğretmen istihdam etmenin anlamı yok" dedi. Ayrıca, bu yıl 8 bin öğretmenin emekli olmasını beklediklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Öğretmen atama sayısı için değerlendirmelerde bulunan Tekin, "Fazla atama yapmanın anlamı yok" dedi. Ayrıca, bu yıl 8 bin öğretmenin emekli olmasını beklediklerini söyledi.

"FAZLA ATAMA YAPMANIN ANLAMI YOK"

Tekin, "Mümkün olduğunca okullarımızda öğretmen başına öğrenci sayısını azaltmaya çalışıyoruz bunun için de olabildiğince fazla öğretmen almaya çalışıyoruz. Ama bir taraftan da benim nihayetinde Türkiye realitesi var, fazla öğretmen istihdam etmemin de anlamı yok dolayısıyla atayabileceğimiz, ihtiyaç duyduğumuz sayı neyse onu atayacağız." ifadelerini kullandı.

'BU HESAP YANLIŞ BİR HESAP'

Bu yıl yapılacak 20 bin öğretmen atamasının az olduğuna yönelik eleştirilere de yanıt veren Tekin, "Bu yanlış bir hesap. 2023’te EYT’ten dolayı 20 bin emekli oldu ama biz zaten 49 bin 500 öğretmen ataması yaptık yani emekli olanların yerine fazladan zaten geçen yıl atama yaptık. 2024’te bizim öngörümüz zorunlu emeklilik yaşına geleceğini tahmin ettiğimiz ki EYT’ten önce de böyleydi, ortalama 6-8 bin bandında. Bu yıl da maksimum 8 bin öğretmenimizin emekli olmasını bekliyoruz ve biz 20 bin yeni atama yapıyoruz."

'ATATÜRK VE CUMHURİYET AZALTILDI' ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Yeni müfredatta Atatürk ve Cumhuriyet azaltıldı' eleştirilene yönelik konuşan Tekin, “Geçen hafta davet ettiğimiz sendika temsilcilerine, STK’lara da sordum, neye göre bunu söylüyorsunuz dedim. Ben tam okumadım ama herkes söylüyor, dediler. Bu çok büyük bir iftira. Müfredatta Atatürk’le Cumhuriyet’le ilgili öğrencilerimizin kazanması gereken her şey var. Sayısal olarak da içerik olarak da bir konunun, ünitenin çıkarılması söz konusu değil. Yalnız 12 yıllık süreç içinde tekrarlanan bazı bilgiler, sadece Atatürk’le ilgili değil, başka konularda da tekrar üniteler çıkarılmış, yeri değişmiş olabilir. Çünkü bugüne kadar yapılmayan şekilde, 1’den 12’ye kadar bilgiler birbirini tamamlayacak şekilde sıralandı." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.