Bakan Tekin’den öğrencilere açıklama: YKS'de sürpriz yok!

Bakan Tekin’den öğrencilere açıklama: YKS'de sürpriz yok!

Yaklaşan üniversite sınavı öncesinde katıldığı televizyon programda çeşitli açıklamalar yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencileri rahatlatan bir açıklama yaptı. Bakan Tekin, "YKS'de sürpriz yok" dedi.

Öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Tekin, 2024 YKS'de sürpriz olmayacağını söyledi. Soru havuzunun yarısının MEB'de görevli öğretmenler tarafından hazırlandığına da dikkat çeken Tekin, şu ifadeleri kullandı: "Üniversite sınavıyla ilgili olarak size sorulacak soruların tamamı bizim size dağıttığımız ders kitaplarından ve müfredattan çıkacak.

Aynı şekilde sorulara bakış açınız, soruları çözebilme kapasitenizi görmek açısından soru hazırlama havuzunun yarısını bizim ortaöğretim kurumlarından öğretmenlerimiz tarafından seçilmesini rica ettik, ÖSYM Başkanımız da kabul etti. Çocukların tedirgin olacağı hiçbir şey yok. Siz başarılı olmak istiyorsanız okula gelin, bizim derslerimizi ve öğretmenlerimizi takip edin. Bunun dışında ilave bir şeye ihtiyacınız olursa eğer zaten bizim kurslarımız var. Okul müdürünüze söyleyin, hemen ilgili süreç başlatılır. İhtiyaç duyduğunuz her şeyi okulda çözebilirsiniz.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.