Bakan Tekin’den ‘uygunsuz kıyafet’ açıklaması

Bakan Tekin’den ‘uygunsuz kıyafet’ açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kocaeli’deki bir lisenin mezuniyet töreninde yaşanan "uygunsuz kıyafet" gerginliğine ilişkin açıklama yaptı.

Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki bir lisenin okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreninde bazı öğrenciler, kıyafet yönetmeliğine uymayan kıyafetler giydikleri gerekçesiyle törene alınmadı. Öğrenciler ve aileleri, okul yönetimine tepki gösterirken, bölgeye jandarma ekibi de sevk edildi.

Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, inceleme yapmak üzere 2 eğitim müfettişinin görevlendirildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, olaya ilişkin açıklama yaptı.

Yaşanan olaya ilişkin sürecin başından itibaren incelenmesi gerektiğini ifade eden Bakan Tekin, “Bizim 76 bin okulumuz var, ben üzüntü duyuyorum ve tartışmalar bu yöne evrildiği için huzursuzum. Maalesef medyada bu tür olaylar speküle edilerek veriliyor” ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin şunları söyledi:

“Olayın başlangıç noktası, okul müdürü bir kontenjan veriyor öğrencilere. Bir kapasite doğrultusunda misafir ediliyor öğrenciler ve misafirleri mezuniyet töreninde. Öğrenciler fazla kişi ile geldiği için yaşanmış bir olay. İlçe milli eğitim müdürümüz hızlıca olay yerine geliyor ve problemi çözüp hızlıca öğrencilerin mezuniyet törenine katılmasını sağlıyor. Yaşanmasını arzu etmediğimiz bir olay. Gerekli işlemleri yapacağız.”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.