Bakan Varank ABD’de Tüketici Elektroniği Fuarı’na katıldı

Bakan Varank ABD’de Tüketici Elektroniği Fuarı’na katıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı 2023’e katıldı. Varank, ‘Togg Dijital Mobilite Bahçesi’ne ziyarette bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank katıldığı fuarda, iklim kriziyle mücadelenin yolunun, yenilenebilir enerji ve sürdürülebilirlikte geldiğini belirtti. Varank, “Togg da ortaya koyduğu vizyonla yenilenebilir enerjiye dayalı, sürdürülebilir, çevreye en az zarar veren bir vizyon ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Varank, CES'in 1960'lı yıllardan beri yapılan dünyanın en önemli elektronik fuarlarından olduğunu söyleyerek, firmaların, her yıl buraya gelerek yeni ürünlerini ve teknolojilerini tanıttığını açıkladı. Varank, Togg’un da 2 senedir bu fuarda oluğunu belirterek, geçen sene ilk kez katıldığında insanlar garipsediğini söyledi. Varank sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bir otomobil markasının elektronik fuarında boy göstermesi, yeni kabul edilebilir bir anlayıştı. Togg, 'Bir otomobilden daha fazlası' diyerek yola çıktı. Aslında değişen, dönüşen otomotiv endüstrisinde teknolojiler, beklentiler ve otomobillerin kullanıcıya sunduğu imkanlar değişiyor. Togg, bir teknoloji firması olduğunu göstermek için geçen sene bu fuara katıldı. Bu sene geldiğimiz noktada çok daha fazla otomotiv markasının burada olduğunu görüyoruz. Bu manada Togg'un bir vizyon ortaya koyduğunu söyleyebiliriz."

“BİR BAŞARI HİKAYESİ”

Togg'un bir başarı hikayesi olmak istediğini aktaran Varank, sadece Türkiye açısından değil, global bir marka haline gelmeye çalıştığını kaydetti. Varank, “Bunun gibi etkinlikler de bu vizyon açısından önemli. Fuarın en güzel stantlarından bir tanesi burada. Kullanıcı deneyimi için insanlar dakikalarca sırada bekliyor. Bu da doğru bir iş yaptığımızın göstergesi. Bu fuara daha çok katılımla boy göstermek istiyoruz. 'Dünyanın vitrini' diyebileceğimiz bu etkinlikte daha fazla Türk firmasıyla yer almak istiyoruz. Bunun için de bakanlık olarak farklı desteklerimiz var. Bunları önümüzdeki yıllarda arttıracağız. 'Bir otomobilden fazlası' diye yola çıktığımız Togg'un fuarda bu seneki konsepti, dönüşen otomotiv endüstrisinin geleceği noktayı gösteriyor. Togg'un yeni çıkacak uygulaması sayesinde vatandaşların otomobile dair merak ettikleri bütün sorunların cevaplarını bulabilecekler. Togg'un kullanıcılara yönelik uygulamasının hayata geçmesiyle aslında otomobille birlikte kullanıcıların ayrılmaz bir parçası olacak. Vatandaşlarımız araca nasıl erişecekler, nasıl satın alabileceklerini, ulaşabilecekler" ifadelerini kullandı.

"FARKLI KONSEPT KOYANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Togg'un iklim krizine karşı ortaya koyduğu vizyona dikkat çeken Varank, "Hemen arkamızdaki köşe, şu anda dünyanın yaşadığı en büyük sorun olan iklim krizine karşı Türkiye'nin otomobilinin ortaya koyduğu, gösterdiği vizyon açısından önemi. Sürdürülebilirlik artık çok önemli. İklim kriziyle mücadelenin yolu, yenilenebilir enerji ve sürdürülebilirlikte geliyor. Togg da ortaya koyduğu vizyonla yenilenebilir enerjiye dayalı, sürdürülebilir, çevreye en az zarar veren bir vizyon ortaya koyuyor. Onun bir örneğini sergiliyorlar. Sol tarafımıza bakarsak artık otomobiller kendi bilgisayarlarıyla farklı kullanıcı deneyimleri yaşatabilen araçlar haline geliyorlar. Burada da bireysel bir uygulama ile vatandaşlarımız bu otomobili nasıl bir elektronik cihaz olarak kullanabilirler. Bunun örneklerinin sergilendiğini bir köşe var. Bir otomobilden daha fazlası olduğunu gösterebilmek, bir stant ile mümkün olabiliyor. Farklı bir konsept ortaya koyan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.