Bakan Yanık duyurdu: Öğrenci destek programı

Bakan Yanık duyurdu: Öğrenci destek programı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, aile evinde yaşamadan öğretim hayatını sürdüren öğrencilere destek programı başlatılıyor. Program şehirlerarası ulaşım giderlerini karşılamak amaçlı yapılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, öğrencilerin ulaşım giderlerini karşılamak amacıyla yeni destek programını duyurdu. Aile evinden başka şehirlerde eğitim gören öğrencilere yönelik olan bu destek programının ilk defa uygulanacağı bildirildi.

Bakan Yanık, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan yaklaşık 400 bin öğrenci için ulaşım giderlerinin karşılanması amacıyla destek programının başladığını açıkladı. Yanık bunun için yaklaşık 300 milyon TL bütçe ayırdıklarını belirterek, öğrencilere 2023 yılı için verecekleri desteğin üst limit tutarının 750 TL olduğunu söyledi. Yanık, “Bu destek programı ile öğrencilerimizin yılda 2 defa gidiş-dönüş ulaşım giderleri karşılanacak. Söz konusu program ile ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerimizin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olacağız" ifadelerini kullandı.

BAŞVURULAR VAKIFLARDAN YAPILACAK

Bakan Yanık, destek programına başvuruların öğrenci ailelerinin ikamet ettikleri adreste yer alan ilgili sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına yapılması gerektiğini duyurdu.

Bakan Yanık, sosyal yardım faydalanıcısı vatandaşın ayrım gözetmeksizin desteğe ihtiyaç duydukları her an yanlarında olduklarının altını çizerek, öğrencilerin eğitim hayatlarında daha rahat olmalarını hedeflediklerini işaret etti. Yanık, “Öğrencilerimiz bizim geleceğimizdir. Bu programımız ile öğrencilerimize ve ailelerine destek olmayı ve onlara katkı sağlamayı sürdüreceğiz" diyerek sözlerini sonlandırdı.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.