Bakanlık açıkladı: Türkiye'nin en fazla kargo alan ilçesi Çankaya

Bakanlık açıkladı: Türkiye'nin en fazla kargo alan ilçesi Çankaya

Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan Türkiye’de E-ticaret Görünümü raporuna göre İstanbul Bağcılar en fazla kargo gönderimi yapan ilçe iken; en fazla kargo alan ilçe ise Ankara Çankaya oldu.

2023 yılında Türkiye genelinde e-ticaret yapan işletme sayısı 559 bin 412'ye ulaştığı kaydeden Ticaret Bakanlığı’nın yayınladığı verilere göre en yüksek sayıda kargo gönderimi yapan il İstanbul olurken; onu Kocaeli, Ankara, İzmir, Bursa ve Kayseri illeri takip etti. En fazla sayıda kargo alan il yine İstanbul oldu. Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Kocaeli onu izledi. Bakanlık raporuna göre İstanbul Bağcılar en fazla kargo gönderimi yapan ilçe iken; en fazla kargo alan ilçe ise Ankara Çankaya olarak açıklandı.

eticaret.jpg

ANKARA İLK 3’TE

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Teslim edilemeyen kargo gönderilerine bakıldığında, ilk sebep yüzde 34,13 ile müşterinin gönderiyi kabul etmemesi iken, yüzde 26,43 ile adreste bulunamama ikinci sırayı aldı. En az karşılaşılan sebep ise yüzde 1,2 ile hasarlı kargo oldu. En yüksek sayıda kargo gönderimi yapan il yüzde 55,27 ile İstanbul iken; İstanbul'u sırasıyla Kocaeli, Ankara, İzmir, Bursa ve Kayseri illeri takip etti. En fazla kargo gönderimi yapan ilçelere bakıldığında ise İstanbul iline bağlı Bağcılar ilçesi ilk sırada yer aldı. En fazla sayıda kargo alan il yüzde 29,74 oranı ile yine İstanbul oldu. Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Kocaeli, İstanbul'u takip etti. En yüksek sayıda kargo alan ilçe ise Ankara iline bağlı Çankaya ilçesi oldu” denildi.

a2223.jpg

İŞTE EN ÇOK SATIN ALINANLAR

Bakanlık e-ticarette en çok satın alınan ürünleri ise şu şekilde açıkladı; “Giyim, ayakkabı ve aksesuar sektöründe; ayakkabı, gömlek, mont ve ceket, pantolon, elbise. Elektronik sektöründe; cep telefonu, dizüstü bilgisayar, televizyon, ağ sistemleri, masaüstü bilgisayar. Beyaz eşya ve küçük ev aletleri sektöründe; airfryer ve fritöz, klima, mutfak ve yemek aletleri, çamaşır makinesi, buzdolabı.Gıda ve süpermarket sektöründe; meyve ve sebze, çay ve demleme içecek, et, deniz ürünleri ve yumurta, kahve.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.