Bakanlık inceleme başlattı: 66 ürünün satışı durduruldu

Bakanlık inceleme başlattı: 66 ürünün satışı durduruldu

Sağlık Bakanlığı, nezle ve gripte burun tıkanıklığını gidermek için kullanılan nazal kitler hakkında inceleme başlattığını duyurdu. İnceleme süresince 66 ürünün satışları durduruldu.

Sağlık Bakanlığı, çocukların ve yetişkinlerin burun tıkanıklığını gidermek için sık sık kullanılan ürünlerle ilgili inceleme başlattı. Bakanlık 66 ürünü risk taşıdığı gerekçesiyle satışının durdurulduğunu açıkladı.

Grip ve nezlede en çok kullanılan nazal kitler sağlık açısından risk taşıyor. Bakanlık bu kitler için inceleme sonuçlanasıya kadar 66 ürünün de satışını durdurdu.

İNTERNETTE SATIŞ DEVAM EDİYOR

Bakanlığın yasakladığını ilan ettiği ürünler eczanelerde durduruldu fakat bazıları hala internette satılmaya devam ediyor.

Bir eczacı, "Hatta bakın bir markanın ürünün içinde 'ürünün içinde ne olduğu belli olmayan bir madde var' diye tuhaf bir yorumda bulunulmuş" dedi. Bir başka eczacı, "Çok çeşitli firmalar tarafından üretilmeye başlandı. Bakanlık kontrol etme gereksinimi duydu. İlacın internetten değil, eczaneden alınmasını öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, "Yasaklanması tabi apayrı bir olay. Uygunsuz içerikler olabilir, istenen oranda yoğunluk sağlanmamış olabilir. Aslında burun mukozası için serum fizyolojiye de gerek yoktur. Normal suyu direk kullanabilirler" açıklamasını yaptı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.