Bakanlıktan obeziteye önlem geldi: Çocuklar bilinçlendirilecek

Bakanlıktan obeziteye önlem geldi: Çocuklar bilinçlendirilecek

Sağlık Bakanlığının 2024-2028 Stratejik Planında obeziteye önlem geldi. Bakanlığın planına göre çocukların bilinçlendirilmesi çalışmaları yürütülecek.

Sağlık Bakanlığı, 2024-2028 yıllarını kapsayan Stratejik Planını açıkladı. Çocuklar ve yetişkinlerde obezitenin azaltılmasına yönelik çalışmaların yer aldığı plana göre; ilkokul çağındaki çocuklarda yüzde 11,4, 15 yaş üzeri nüfusta ise yüzde 29,1 düzeyinde olduğu öngörülen obezite yaygınlığının 5 yılda kademeli azaltılması için toplumsal bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirilecek.

obez3.jpg

ÇOCUKLAR BİLİNÇLENECEK

Sağlıklı yaşamı teşvik etmek ve sağlıklı yaşam bilinci ve alışkanlığı kazandırmayı sağlamanın ilk amaç olarak belirlendiği plan kapsamında çocuklar ve yetişkinlerde obezitenin azaltılmasına yönelik çalışmalar yapılacak. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü verilerine göre ilkokul çağındaki çocuklarda yüzde 11,4, 15 yaş üzeri nüfusta ise yüzde 29,1 düzeyinde olduğu öngörülen obezite yaygınlığının 5 yılda kademeli azaltılması için toplumsal bilgilendirme faaliyetleri yürütülecek. Bakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı, yerel yönetimler ve STK’larla birlikte çocukların sağlıklı beslenme konusunda bilinçlendirilmesine yönelik müfredat ve mevzuat iyileştirme uygulamalarını yürütecek. Hareketli hayat alışkanlıklarının yaygınlaştırılması için toplumun her kesimi tarafından kolay ulaşılabilir, ücretsiz yeşil alanların, fiziksel aktiviteyi teşvik eden uygulamaların artırılması yönünde iş birlikleri yapılacak.

obez2.jpg

REKLAMLARA DA DÜZENLEME GELECEK

Bakanlık planında yer alan bilgilere göre aynı zamanda yüksek şeker ve tuz içeren ürünlerin reklamlarına düzenleme gelecek. Ambalajlı ürünlerin reformülasyonunda tuz oranının azaltılması, trans yağ, yüksek şeker ve tuz içeren ürünlerin tüketimlerinin düşürülmesi ve bu nitelikteki besinlerin reklamlarına yönelik düzenleme yapılacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.