Balık sezonu açıldı: İstavrit ve mezgit hareketliliği
Av yasağının sona ermesiyle Karadeniz’de balıkçılar “Vira Bismillah” diyerek denize açıldı. Trabzon’da sezona bol avlanan istavrit ve mezgit damgasını vurdu.
Av yasağının sona ermesiyle Karadeniz’de balıkçılar “Vira Bismillah” diyerek denize açıldı. Trabzon’da sezona bol avlanan istavrit ve mezgit damgasını vurdu.
Denizlerde 15 Nisan’da başlayan dip trol ve gırgır av yasağı 1 Eylül’de sona erdi. Karadeniz’de yeni sezona hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, tekneleriyle denize açılırken, ilk haftada avlanan istavrit ve mezgit tezgahlarda yerini aldı.
Trabzon Balıkçılar Hali’nde istavrit kilosu 100, mezgit 150, somon 300, palamut 400 liradan satışa sunuluyor. Hamsinin kilosu ise 250-300 lira arasında değişiyor. Balıkçılar, sezonun ilk haftasının iyi geçtiğini, bolluk ve tazelikten memnun olduklarını belirtiyor.
BALIKÇILAR VE MÜŞTERİLER UMUTLU
İbrahim Usta, “Sezon çok iyi ve balıklar taze. Bolluk var, fiyatlar güzel. Hamsinin kilosu 250-300 lira arasında. Mezgit, istavrit ve levrek güzel gidiyor. Yavaş yavaş palamut da olacak” dedi. Balıkçı Ahmet Çoğalmış ise hamsinin bol olacağını vurgulayarak, “Sezon istavritle başladı, güzel gidiyor. Palamut bu sene biraz zor gelecek, kilosu 400-500 lira civarında. İlk haftalarda balık çok talep görüyor” ifadelerini kullandı.
HAMSİ BEKLENTİSİ SÜRÜYOR
Müşteri Yücel Yazıcı, “Sezon hareketli başladı. Fiyatlar ortalamanın biraz üzerinde ama balık ihtiyacımızı karşılayacak. Hamsi ve istavrit sık tercih ettiğim balıklar. Hamsiyi bekliyoruz, sezondan umutluyuz” diyerek Karadeniz halkının yeni sezondan beklentisini aktardı.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.