Barış Boyun kimdir? Barış Boyun nerede yakalandı? Barış Boyun'un suçu ne?

Barış Boyun kimdir? Barış Boyun nerede yakalandı? Barış Boyun'un suçu ne?

Sırp çete liderini öldüren Barış Boyun kimdir? Barış Boyun nerede yakalandı? Barış Boyun'un suçu ne? Konuya ilişkin detaylar haberimizde...

İtalya polisi, bugün Viterbo kentinde düzenlediği operasyonla 'terör amaçlı silahlı çeteyle suçlanan örgütün Türk patronunun' yakaladığını duyurdu. İtalyan polisi şüpheli hakkında “22 Mayıs'ta Ankara'da en çok arananlar arasındaydı” ifadelerini kullandı.

İtalya polisi konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Polis ilk müdahale operasyon birimleriyle, Viterbo ilinde terör amaçlı silahlı çeteyle suçlanan örgütün Türk patronu yakalandı. 22 Mayıs'ta Ankara'da en çok arananlar arasındaydı.”

Yakalanan çete liderinin Barış Boyun Çetesi olarak da Daltonlar Çetesi'nin lideri Barış Boyun olduğu öğrenildi. Peki, Barış Boyun kimdir? Barış Boyun nerede yakalandı? Barış Boyun'un suçu ne? İşte detaylar...

BARIŞ BOYUN KİMDİR?

Türkiye'de ve Avrupa'da işlenen birçok cinayetin sorumlusu Barış Boyun, 45 yaşındadır. Barış Boyun kırmızı bültenle aranan bir suç örgütü lideridir. İnşaat ve ticarete uğraştığı kaydedilen Barış Boyun'un birçok şirketi olduğu ve çok sayıda suça karıştığı bilinenler arasındadır. Barış Boyun, Sırp çete liderini öldüren kişi olarak da bilinmektedir. Barış Boyun, geçtiğimiz sene yine İtalya’da yakalanmış ama serbest bırakılmıştı.

BARIŞ BOYUN ASLEN NERELİ?

Barış Boyun'un nereli olduğu hakkında bilgi bulunmamaktadır ancak İstanbul Beyoğlu'nda bir çetenin yöneticiliğini yapması gerekçesiyle İstanbullu olduğu düşünülmektedir. Daltonlar Çetesi lideri Barış Boyun, İtalya'da yakalanmıştır.

baris-boyun-ic.jpg

BARIŞ BOYUN CİNAYETLERİ VE DALTONLAR ÇETESİ

2017 yılının öncesinde mafya Bilal Yaman ile hareket eden Barış Boyun, son olarak Yunanistan’da 6 Türk'ün otomobilde öldürülmesiyle gündeme geldi. Turistik bölgede infaz edilenlerin Barış Boyun çetesine mensup olduğu iddia edildi. Barış Boyun suç örgütünün birçok silahlı çatışma ve cinayete karıştığı bilinmekte. Suç örgütünün 8 cinayet dosyasının bulunduğu öğrenildi. Hakkında pek bilgi bulunamayan Barış Boyun (Daltonlar) çetesinin, çok sayıda cinayetin faili olduğu iddia edildi.

Şişli’de trafikte silahlı saldırıya uğrayarak ölen Sırp çete lideri Jovan Vukotiç’in katillerini tutan suç örgütü başkanı Barış Boyun çetesinin adı Kubilay Berk Küçükaslan cinayetinde de geçmişti. Barış Boyun çetesi, 25 Aralık 2022’de Anucurların kahvesini taramış, 25 yaşındaki Ramazan Arslan öldürülmüştü.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.