Başbakan Hamamönü'nde

Başbakan Hamamönü'nde

Başbakan Binali Yıldırım, Hamamönü'ndeki Sivil Dayanışma Platformu'nun Ankara Şube açılışını gerçekleştirdi. Törende konuşan Yıldırım, STK'ların ülkemizdeki önemine vurgu yaptı.


STK'LAR VAZGEÇİLMEZ
"Sivil toplum kuruluşları milli iradenin, demokrasinin vazgeçilmez kuruluşlarıdır" diyen Başbakan Yıldırım, "Gelişmiş demokrasilerde bu sivil toplum kuruluşları yanlış işlerin önlenmesi için büyük bir görev ifa ediyor. Gezi Parkı olayları, 17/25 Aralık, 6-7 Ekim kışkırtmaları ve daha birçok milli iradeye ve demokrasiye karşı gerçekleştirilmeye çalışılan eylemlerde sivil toplum örgütlerini hep yanımızda bulduk" dedi.
YÖNETİMDE İSTİŞARE
Sivil toplum örgütlerini AK Parti olarak 14 yıl boyunca hep desteklediklerini kaydeden Yıldırım,  "Onlara hep alan açtık. Ülkeyi tek başına kafamıza göre yönetiriz demedik. Ortak akılı en öncelikli konu olarak öncelikli tuttuk. Akıl akıldan üstündür dedik, danıştık ama kararı biz verdik. İstişare esastır. Yönetme erkini millet seçtiklerine verir" diye konuştu.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Başbakan Binali Yıldırım, Sivil Dayanışma Platformu'nun Ankara Şube açılışını gerçekleştirmek üzere dün Hamamönü'ne gelerek kurdele kesti. Açılış töreninde yoğun ilgiyle karşılaşan Başbakan Yıldırım, STK'ların ülkemizdeki önemine değindi.  Hükümet erkanı ve bazı STK temsilcileri de açılış törenine eşlik etti.  
STK'LARI HEP YANIMIZDA BULDUK
Kurdele kesimi öncesi sivil toplum kuruluşlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, "Sivil toplum kuruluşları milli iradenin, demokrasinin vazgeçilmez kuruluşlarıdır. Gelişmiş demokrasilerde bu sivil toplum kuruluşları yanlış işlerin önlenmesi için büyük bir görev ifa ediyor. Gezi Parkı olayları, 17/25 Aralık, 6-7 Ekim kışkırtmaları ve daha birçok milli iradeye ve demokrasiye karşı gerçekleştirilmeye çalışılan eylemlerde sivil toplum örgütlerini hep yanımızda bulduk. Özellikle Sivil Dayanışma Platformu bu zor günlerde çok büyük sorumluluk alarak ülkenin geleceği, milletin birliği, beraberliği ve kardeşliği konusunda ciddi anlamda katkı sağladı. Milletin kaynaşmasına, bir araya gelmesine vesile oldu. Sivil Dayanışma Platformu Ankara'ya açtığı irtibat bürosu ile çalışmalarını daha da güçlendirmiş bulunuyor" dedi.
ÇOK GÜZEL İŞLERE İMZA ATILACAK
Sivil toplum örgütlerini AK Parti olarak 14 yıl boyunca hep desteklediklerini kaydeden Yıldırım,  "Onlara hep alan açtık. Ülkeyi tek başına kafamıza göre yönetiriz demedik. Ortak akılı en öncelikli konu olarak öncelikli tuttuk. Akıl akıldan üstündür dedik, danıştık ama kararı biz verdik. İstişare esastır. Yönetme erkini millet seçtiklerine verir. Ama milletin seçtikleri de milletin dediklerinin dışında hareket ederse uyarı görevini de millet çeşitli mekanizmalarla yapmaya devam eder. Sivil toplum örgütlerinin ana amaçlarından birisi de budur. Milli iradeye açık veya kapalı olarak muhalefet eden odaklara ve unsurlara karşı halkın sesi olarak sesini yükseltmek ve bozulan sistemin tekrar sağlıklı olarak işlemesini sağlamaktır. Sivil toplum örgütlerinin sayısı ne kadar çok artarsa demokrasimizi o kadar ileri gitmiş olur. O bakımdan bu sivil dayanışma platformu ülkemiz ve milletimiz adına çok güzel işlere imza atacağına yürekten inanıyorum" diye konuştu.
SİYASİ SÜRECE KATKIDA BULUNDUK
Sivil Dayanışma Platformu Genel Başkanı Ayhan Oğan ise şunları söyledi: "Bugüne kadar anayasa, demokratikleşme gibi ülkenin siyasi süreçlerinde katkılarda bulunduk. Ankara'da açacağımız yeni hizmet binamızın ile sizlerin de desteği ile daha da katkıda bulunacağımıza inanıyoruz."

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.