Basel’in kaybı Türkiye’ye yaradı

Basel’in kaybı Türkiye’ye yaradı

UEFA Konferans Ligi yarı final mücadelesinde Basel, 120+9. dakikasında kalesinde gördüğü gol ile Fiorentina'ya 3-1 mağlup oldu ve UEFA ülkeler sıralamasında İsviçre'nin Türkiye'yi geçme şansı kalmadı.

UEFA Konferans Ligi yarı final mücadelesinde dün akşam Basel ile Fiorentina karşı karşıya geldi. Yarı final ilk maçını 2-1 kazanan İsviçre ekibi Basel, ikinci maçın 120+9. dakikasında kalesinde gördüğü gol ile İtalya takımı Fiorentina'ya 3-1 mağlup oldu.

Basel’in yarı finalde elenmesi ise ülkemiz adına fayda sağladı. Herhangi bir Avrupa turnuvasında İsviçre takımı kalmazken, UEFA ülkeler sıralamasında İsviçre'nin Türkiye'yi geçme şansı da kalmadı.

Sıralamayı 12. sırada tamamlayan ülkemizin seneye Avrupa'ya kaç takım göndereceği ise merak konusu oldu.

ÜLKEMİZ ADINA 5 TAKIM

2024/25 sezonunda Spor Toto Süper Lig'den 5 takım Avrupa kupalarına katılabilecek.

Spor Toto Süper Lig şampiyonu olacak takım Şampiyonlar Ligi play-off turu ile organizasyona katılırken, ligin ikincisi ise Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'na katılarak Avrupa macerasını başlatacak.

LİG ÜÇÜNCÜSÜ AVRUPA LİGİ'NE

Üçüncü sırada ligi tamamlayan ekip UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu oynayacakken, dördüncü sırada bitiren ekip ise UEFA Konferans Ligi 2. Eleme Turu ile Avrupa kupalarına başlangıç yapacak.

Ziraat Türkiye Kupası'nı şampiyon olarak tamamlayan ekip ise UEFA Avrupa Ligi play-off turu ile maceraya katılacak.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.