Başkan Köse müjdeyi verdi: Mamak’a organize sanayi bölgesi geliyor

Başkan Köse müjdeyi verdi: Mamak’a organize sanayi bölgesi geliyor

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, yatırımların artması üzerine yaptıkları çalışmaları sonuç verdiğini açıkladı. Başkan Köse, Ortaköy bölgesine yapılması planlanan organize sanayi bölgesinin 3 milyon metrekarelik alana kondurulacağını belirtti.

Milyonlarca Ankaralının trafiğini rahatlatması beklenen proje, son yıllarda Başkente yapılmış en büyük yatırımlardan birisi olarak göze çarpıyor. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, yaptığı açıklamalarla müjdeyi verdi. İşte başkan Köse’nin açıklamaları:

“MAMAK TİCARETE VE SANAYİYE AÇ”

Mamak’ın sanayi alanında geliştirilmesi gerektiğini belirten başkan Köse, “Mamak sınırları çizilirken hep konut alanlarını içeren bir sınır oldu. Bizim ki aslında otel kent diye de zaman zaman ifade ediliyor, bu tür yerleşim yerleri yani daha çok sabahın erken saatlerinde binlerce insanın başka ilçelere şehrin başka yerlerine taşındığı, akşam da yine aynı şekilde binlerce insanın tekrar yolda eziyet çekerek evlerine döndü bir mekanlardan bir tanesi olarak gözüküyor aslında. Mamak'ta bu bizim için üzücü pek çok israfı da aynı zamanda yol zaman enerji para israfla içeriyor bu dediklerim dolayısıyla Mamak o anlamda biraz daha ticariye ve sanayiye aç” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYE OLARAK YERİ BİZ ALDIK”

Organize sanayi bölgesine ihtiyaç olduğunu belirten Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Mamak belediyesi olarak yeri biz satın aldık şu anda proje çalışmalarını yapıyoruz. Mamak’taki oto tamircilerini oto elektrikçilerini bir yerde toplayıp bölgemizdeki Mamak'ta Altındağ’da Keçiören’deki bu tür ihtiyaçlar karşılayacak bir sanayi sitesi haline dönüştürüyoruz. İnşallah ama bunlardan da önemlisi Samsun yolunda ortaköy'ün üst tarafında bizim kurban pazarı olarak tarif ettiğimiz yerin üst tarafında 3 milyon metrekare bir alanda organize sanayi Bölgesi çalışmasına başladık Mamak organize sanayi bölgesi çalışmasını başladık, geçen sene başladık çalışmalara İnşallah bu yeni kabine ile beraber yeni bakanlarımızla beraber bu çalışmalara hız vereceğiz.

Ben bu çalışmaları bahsederken bir arkadaşım söylemişti sen burada işte onlarca işte yüzlerce proje yaptım ama organize sanayi Bölgesi hepsine değer demişti Ben de bunu hani yaptığımız çalışmanın değerini anlamak açısından yorumlamaya çalıştım şu an aslında binlerce insanın iş alanı olarak çalışabileceği bir alan oluşuyor burada bu yaptığımız projelerle beraber aynı zamanda yatırımcıların gelip yatırım yapabileceği bir arada Ankara'da ki organik sanayi bölgelerindeki doluluk oranı %99 dolayısıyla organize sanayi bölgesine ihtiyaç da var ki biz çalışmalara başladığımızda hızlı bir şekilde talepleri geldiğinde gördük yani biz çalışmaları tamamladığımızda diyelim” şeklinde konuştu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.