Başkan Tugay duyurdu: İzmir'in Lunapark'ı kaldırılacak

Başkan Tugay duyurdu: İzmir'in Lunapark'ı kaldırılacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İz Gazete'den Gönül Soyoğul'a çarpıcı açıklamalar yaptı. Tugay, Lunapark'ın Kültürpark'tan kalkacağını duyurdu.

İzmir'de özellikle fuar zamanı büyük ilgi gören Lunapark'ın kalkacağı öğrenildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İz Gazete'den Gönül Soyoğul'un sorularını yanıtladı.

Kültürpark için neler yapılacak sorusuna yanıt veren Tugay şunları söyledi:

"Kültürpark İzmir’in tam merkezinde, çevresinde çok yoğun yerleşimin olduğu en potansiyelli sosyal kullanım alanı ve aynı zamanda şehrin akciğeri diyebileceğimiz bir yeşil alan. Kamuoyunda insanların yüzde 90’ının ortaklaşmış olduğu, beklediği yeşil dokusunun korunması, geliştirilmesi, yeni bir beton yapı sert zemin oluşturulmayan ve biraz daha fonksiyonel olarak işgallerden kurtarılmış, halkın daha fazla spor, kültür tesisiyle kullanabildiği bir alana dönüşmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun için daha önce varılmış uzlaşmalar benim için bir rehberdir, onun gereğini yerine getirdiğim zaman sorun ortadan kalkacak. Adım adım orayla ilgili, o temizliği, düzenlemeyi ve insanlar için daha aktif kullandıkları bir alana dönüşmeyi sağlayacağız. Daha fazla yeşil dokusu olacak, var olan korunacak. Gereksiz bütün sert zeminleri kaldırmayı düşünüyorum. Orayı insanlarımızın daha güvenle ve yoğun kullanılan bir alana dönüştürmeyi hedefliyorum. Yeni bir bina asla yapmayacağız. Var olan ve tamir edilmesi gereken yerleri tamir edeceğiz. Var olan spor tesislerini iyileştirmek ya da bazı yapıların spor alanı olarak daha iyi kullanılması için çalışma yapacağız. Detaylı planları arkadaşlarımız çalışmaya başladılar. Genel anlamda belediye ve toplumun uzlaşmış olduğu konular benim için rehberdir."

Lunapark kalkacak

Kültürpark'ta kurulan pazar için de başka yer bulunacağını belirten Tugay şöyle devam etti: O pazarı seven insanlar da var. Bir tarafında üreticiler bir tarafında tüketiciler olarak. Başka bir yer bulacağız. Lunaparkı büyük ihtimalle kaldıracağız. Sözleşme süresi dolmak üzere zaten, lunaparka çok yoğun bir talep olmadığını gördük. Bir oyun, eğlence alanı tasarlanabilir ancak şu andaki haliyle değil. Dünyanın pek çok güzel yerinde, şehir parklarında gezdim ve gördüm. Şu anda sahip olduğumuz lunaparkın uygun olmadığını düşünüyorum. Eğlence parkı ya da ünitenin park içerisinde olmayacağı anlamına gelmiyor. Temizliği, düzeni ve görüntüsü açısından İzmir’e biraz daha uygun bir şey düşünüyorum.

Legoland tarzı bir şey

Eğlence parklarının artık şehrin biraz dışında olduğunu da söyleyen Tugay şu ifadeleri kullandı: "Aslında dünyanın çoğu yerinde bu eğlence parkları artık şehrin biraz kenarında, dışında oluyor. Çok uzak bir alanda değil ama dışarıda. Legoland tarzı bir şeye aslında ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Şu anda kesin bir projeye dönüştürmediğimiz için biraz söylerken çekiniyorum ama Kültürpark’a mı yapmak yoksa başka bir konumu, daha rahat kullanılacak bir alanı düşünebilir miyiz? Diye düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.