Başkan Yavaş duyurdu tekrar başlatıldı

Başkan Yavaş duyurdu tekrar başlatıldı

Türkiye’nin yasa boğulduğu deprem sonrası tüm birimleriyle seferber olan ABB, deprem bölgelerinde yaraları sarmak için çalışmalara destek olmaya devam ediyor.

ABB’nin deprem bölgelerine acil ihtiyaçların gönderilmesi amacıyla başlattığı ancak depoların maksimum seviyeye ulaşması nedeniyle bir süre durdurduğu yardım kampanyası da yeniden başlatıldı.

ASKİ’DEN AKUSTİK DİNLEME

ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri yer altı dinlemesi yaparak su sızıntı ve kayıplarının önüne geçmek için kullandığı ‘akustik dinleme’ yöntemiyle enkazlarda yaşam belirtisi tespit ederken Kent Estetiği Daire Başkanlığı ile ANFA Genel Müdürlüğü ekipleri arama kurtarma çalışmalarına destek oluyor. ABB’nin çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüğünü kaydeden Yavaş paylaşımlarında “Mesai arkadaşlarımız çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. ASKİ ekiplerimiz enkaz altındaki yaşam belirtilerini akustik dinleme yöntemiyle tespit ediyor. Kent Estetiği Dairesi’nden mesai arkadaşlarımız Adıyaman’da 3 vatandaşımızı, ANFA’da görevli mesai arkadaşlarımız ise Hatay Narlıca’daki Deniz Apartmanı enkazından 6 vatandaşımızı AFAD koordinasyonu ile sağ salim kurtardı” dedi.

1111-003.jpg

SAĞLIK EKİPLERİ DE DEPREM BÖLGESİNDE

ABB sağlık ekipleri de Kahramanmaraş ve Hatay’da yaralılara anında müdahale ederken bölgeye sevk edilen 3 ambulans çevre illere yaralı nakillerini gerçekleştiriyor. Sağlık ekipleri ile ilgili bilgi paylaşımında bulunan Başkan Yavaş, “Kahramanmaraş'ta 1 doktor, 2 ambulans, 6 sağlık personelimiz, Hatay'da 1 doktor, 1 ambulans ve 3 sağlık personelimiz yaralılara anlık olarak müdahale ediyor. Bölgelere gönderdiğimiz 3 ambulansla, çevre illere yaralı nakillerini hızlıca gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

2222-001.jpg

YARDIM KAMPANYASI YENİDEN BAŞLADI

ABB’nin Macunköy Deprem Destek Depolama Merkezi ile Belko Soğuk Hava Deposu’nun tam kapasiteye ulaşması nedeniyle bir süre durdurulduğunu duyurduğu yardım kampanyası da yeniden başladı. Yavaş, kampanyanın yeniden başladığının duyurulmasının ardından yardıma koşan Başkentlilere “Kalbi deprem bölgesiyle bir atan vatandaşlarımıza şükranla… Desteğini esirgemeyen, dayanışma için kenetlenen herkese sonsuz teşekkürler. İyi ki varsınız” sözleriyle teşekkür ederken, Macunköy Deprem Destek Depolama Merkezi’nin de bir fotoğrafını paylaştı.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.