Başkent Oda Orkestrası 60'ıncı Yıl Konseri verecek

Başkent Oda Orkestrası 60'ıncı Yıl Konseri verecek

CSO Ada Ankara, Şubat ayı etkinliklerine Başkent Oda Orkestrası 60'ıncı Yıl Konseri ile devam edecek.

1964 yılının Şubat ayında kurulduğu günden bugüne kadar önemli ve başarılı konserlere imza atan Başkent Oda Orkestrası, kuruluşunun 60'ıncı yılında CSO Ada Ankara Tarihi Salon’da Ankaralı müzik severler ile buluşacak.

ic-2.jpg

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Doç. Bahadır Çokamay tarafından yönetilecek önemli konserde Başkent Oda Orkestrası, ilk olarak J. Sibelius’un Andante Festivo eserini seslendirecek. Orkestra, bu eserin ardından Hakan Gönen’in seslendireceği, A. Marcello’nun Re minör tonundaki Obua Konçertosuna, Klarnet sanatçıları Deniz Bilgin ve Umut Savaş’ın seslendirecekleri, F. Mendelssohn’un Op.114 No:2 Zwei Konzertstück iki Obua için konçertosunun, uyarlaması Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Bilgin tarafından yapılan versiyonuna eşlik edecek.

ic.jpg

Son olarak ise E. Grieg’in çok sevilen Two Elegiac Melodies başlıklı iki bölümlük eserini, daha sonra W. A. Mozart’ın Fa Majör tonundaki Divertimeto’sunu ve F. Mendelssohn’un 10 numaralı Oda Senfonisi’ni seslendirerek Başkentli sanatseverlere unutulmaz bir sanat deneyimi sunacak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.