Başkentteki 47 bin 970 konutluk projenin detayları belli oldu

Başkentteki 47 bin 970 konutluk projenin detayları belli oldu

Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı 47 bin 970 konutun detayları belli oldu. Hıdırlıktepe ve Mamak-Kusunlar projeleri orta ve dar gelirliler için inşa ediliyor. Mamak Kusunlar Mahallesi’ndeki konutların temeli Haziran ayında atılacak.

Geçtiğimiz günlerde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Lideri Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın katılımıyla kamuoyuna duyurulan Ankara’ya yapılacak 47 bin 970 konutluk dev projenin detayları belli olmaya başladı. Yetkililerden alınan bilgilere göre Golf Life 1. etap projesinden ev almak isteyen vatandaşlar Yapı Kredi Bankası’ndan sabit faizli kredi alarak konut sahibi olabilecek. Ödenecek tutarın yüzde 20’si önden peşin olarak tahsil edilecek. İsteğe göre yüzde 80’e varan oranlara kadar kredi çekme imkanı sunulacak. Yapı Kredi Bankası’ndan 1 milyon Türk lirası kredi çeken bir vatandaş 120 ay vade ve %1,73 faiz oranıyla ayda 19 bin 700 lira ödeyerek ev sahibi olabilecek. Yetkililer Portaş ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ortaklığında hayata geçirilen Golf Life projesinde TOKİ’deki gibi artan faiz oranlarının söz konusu olmadığını belirtiyor. Ballıkuyumcu’ya yapılacak 5154 konutluk ikinci bir projenin yanı sıra Eryaman-Susuz, Hıdırlıktepe ve Mamak-Kusunlar projeleri de yolda. Eryaman-Susuz ve Golf Life Ballıkuyumcu projeleri lüks konut olarak tanımlanıyor. Hıdırlıktepe ve Mamak-Kusunlar projeleri orta ve dar gelirliler için inşa ediliyor. Mamak Kusunlar Mahallesi’ndeki konutların temeli Haziran ayında atılacak. Hıdırlıktepe projesinin yapımına Mayıs ayında başlanacak.

araa22.jpg

2 MİLYON 20 BİN LİRADAN BAŞLAYAN FİYATLARLA SATIŞA SUNULUYOR

Golf Life’ta 2023 Mayıs ayı itibariyle 2+1 daireler 2 milyon 20 bin Türk lirasından başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Taban fiyatlar 3+1 dairelerde 2 milyon 300 bin Türk lirası, 4+1 evlerde 2 milyon 650 bin Türk lirası olarak belirlendi. Yetkililer bir buçuk yıl önce projenin başladığı zamanlarda 2+1 evlerin 800,000 bin TL’den satışa sunulduğunu, günümüzde bu rakamın 2 milyon 20 bin Türk lirasına kadar yükseldiğini ifade ederken ev almayı düşünen vatandaşları ellerini çabuk tutmaları için uyarıyor. Villa ve daireler Portaş’ın resmi internet adresinden e-başvuru ile alınabiliyor. Satış ofisinde direkt satış yapılmıyor. Satış temsilcileri inşaatı bir buçuk yıldır devam eden Golf Life 1. etap projesinin 13-14 ay içinde bitirilmesinin planlandığını söylerken, temeli geçtiğimiz günlerde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Lideri Meral Akşener ve ABB Başkanı Mansur Yavaş tarafından atılan 2. etabın tamamlanma tarihi için öngörülen bir tarih yok. Projenin İncek mevkine doğru ilerlemesi ve oraya bağlanması planlanıyor.

ara-008.jpg

BAŞKENTİN ULUSLARARASI STANDARTTAKİ İLK GOLF SAHASI

İnşaat halindeki 2+1 konutlar brüt 119,00m² alana sahipken, 3+1 daireler brüt 143,40m² olacak şekilde tasarlandı. 4+1 evler ise 177,00m² brüt alana sahip. Havuzlu villaların giriş katı 198,70m²’lik büyüklüğüyle ferah bir ev ortamı sunacak. Villaların terası 85,00m², bodrum katındaki tesisat merkezi 152,36m² olacak. Kendi özel havuzları ve otoparkları olan villalar yeşil alan kullanımları dahil yaklaşık 800-1300m² alana yayılacak. Her blokta su kesintilerinde devreye girecek paslanmaz çelik su deposu ve hidroforun yanında merkezi kalorimetreli ısıtma ve sıcak su sistemi bulunacak. Golf Life projesinde 700,000 m²’ye yakın yeşil hava alanının yanında uluslararası standartlarda golf sahası, tenis kortları, açık ve kapalı yüzme havuzları, okul ve sağlık tesisleri yer alacak. Ankara’nın uluslararası standartlara uygun 450,000m² alana yayılan 9 delikli olarak tasarlanmış ilk golf sahasına ev sahipliği yapacak olan Golf Life, 250 metre uzunluğunda driving range ve 5,000m² alanda kullanıma hazır 1000m² chipping ile 1000m² putting alanını hizmete sunacak.

Furkan Göktürk Yılmaz/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.