Başkentgaz Yine Şaşırdı

Başkentgaz Yine Şaşırdı

Başkentgaz'ın vatandaşa yaşattığı zulme bir yenisi daha eklendi. Balgat'taki bir kartlı sayaç abonesine üzerinde "İhbarname" yazılı borç faturası gönderdi. Kullanıcının hiçbir borcu bulunmamasına rağmen gaz arzının durdurulacağı belirtildi.


SIFIRLA DOLU FATURA ANCAK...
Geçtiğimiz günlerde Başkentgaz tarafından Balgat Oğuzlar Mahallesi'nde bulunan kartlı sayaç kullanan aboneye üzerinde "İhbarname" yazılı bir fatura gönderildi. Kartlı sayaç olmasına rağmen gönderilen fatura, daire sahiplerinde şaşkınlığa neden oldu. İşin garip yanı ise kartlı sayaca fatura gelmesi ve söz konusu faturanın üzerindeki tüm endekslerde hiçbir kullanımın yapılmadığını gösteren '0' (sıfır) rakamının bulunması.
SANKİ ALAY EDER GİBİ...
Kartlı sayaç abonesine gönderilen borçsuz ancak ihbarnameli faturanın yanında bir de kullanıcıya uyarı notu bulunuyor. Sanki alay eder niteliğindeki Başkentgaz kullanıcısına gönderilen uyarı notunda "Değerli müşterimiz; Günü geçen fatura borcunuzdan dolayı tarafınıza ihbarname bırakılmıştır. 3 gün içerisinde ödeme yapmamanız halinde gaz arzı durdurulacaktır" ifadeleri yer alıyor.

Fotoaltı: Söz konusu fatura karşısında Başkentgaz kullanıcıları büyük bir şok yaşadı.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 yılında doğalgazı özelleştirerek Başkentgaz firmasına devretmesinin ardından doğalgaz işlemlerindeki sıkıntılar bitmek tükenmek bilmiyor. Başkentgaz'ın son olarak Ankaralı doğalgaz kullanıcılarına yaşattığı sıkıntıya bir yenisi daha eklendi. Balgat'ta yaşayan sayacı kartlı bir Başkentgaz abonesine üzerinde şaşılacak bir derecede "İhbarname" yazılı fatura gönderdi. Söz konusu faturada eski ve yeni hiçbir borcun bulunmaması ve tüm endekslerin '0' (sıfır) olmasına rağmen kullanıcıyla adeta alay edercesine bir de not bırakıldı. İşin garibi ise kartlı doğalgaz kullanıcıları kesinlikle fatura gitmiyor. Kullanıcılar doğalgaz satışı yapılan noktalardan gaz temin ediyor.
KARTLI SAYACA İHBARNAMELİ FATURA
Başkent'in doğalgaz işini 3 senedir üstlenmesine rağmen devraldığı görevi her seferinde eline, yüzüne bulaştıran ve insanları yaz-kış mağdur etmekten geri kalmayan Başkentgaz, yine çok tartışılacak bir yanlışlığa imza attı. Balgat Oğuzlar Mahallesi 1397 Cadde'de bulunan 4/6 numaralı bir dairede kartlı sayaç kullanan aboneye üzerinde "İhbarname" yazılı bir fatura gönderildi. Kartlı sayaç olmasına rağmen gönderilen fatura, daire sahiplerinde şaşkınlığa neden oldu. Gönderilen faturanın üzerindeki yazılı tüm endekslerde hiçbir kullanımın yapılmadığını gösteren '0' (sıfır) bulunuyor. Faturanın "Toplam Ödenecek Tutar" kısmında da hiçbir borcun bulunmadığını gösteren yine sıfır rakamı yer alıyor.
ALAY EDER GİBİ BİR DE NOT BIRAKILDI
Kartlı sayaç abonesine gönderilen borçsuz ancak "ihbarname"li faturanın yanında bir de kullanıcıya uyarı notu bulunuyor. Sanki alay edercesine Başkentgaz kullanıcısına gönderilen uyarı notunda "Değerli müşterimiz; Günü geçen fatura borcunuzdan dolayı tarafınıza ihbarname bırakılmıştır. 3 gün içerisinde ödeme yapmamanız halinde gaz arzı durdurulacaktır" ifadeleri yer alıyor. Habervaktim'e konuşan durumun mağdurları ise olayın ardından Başkentgaz'ı aradıklarını daha sonra söz konusu durumun düzeltildiğini belirtti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.