Başkent’in gözdesi ıhlamur vadisi

Başkent’in gözdesi ıhlamur vadisi

Keçiören Belediyesi tarafından halkın hizmetine sunulan ve yapım aşaması devam eden Gümüşdere Ihlamur Vadisi, vatandaşların gözde mekânlarından biri haline geldi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Gümüşdere Ihlamur Vadisi'nden halk memnun. Keçiören'in kent estetiğine değer katacağını vurgulayan vatandaşlar, Gümüşdere Ihlamur Vadisi'nin, Ramazan Ayı'nda ki ilk duraklarından biriolduklarını belirtiyor. Projenin tamamlanmasıyla çevre illerinde dikkatini çekecek proje, Ankara'ya büyük katma değer sağlayacak.

Bölgenin Çehresi Değişiyor

Keçiören Belediyesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi Rekreasyon Projesi kapsamında çalışmalar son hızla ilerlerken Çubuk Çayı’nın rehabilitesi ve vadi tema park yapım aşamasında sona gelinmek üzere. Son ayağı Ekim ayında bitecek olan projenin, bölgenin çehresini tamamen değiştirmesi bekleniyor. Çubuk çayının rehabilitesiyle eskisi gibi balık tutacak kadar temiz olması amaçlanıyor. Keçiören Belediyesinin,  Gümüşdere'nin üstünü kapatmaktansa rehabilite edip halkın hizmetine sunması vatandaşlar tarafından büyük beğeni aldı. Dere Keçiören Belediyesi, DSİ ve ASKİ ortaklığıyla temizleniyor.

Hava Koridorları Oluşturulacak

Alana proje kapsamında yaklaşık 7 bin bitki ile bin 11 ıhlamur ağacı dikilmesi planlanıyor. Adını da bu dikilecek olan ıhlamur ağaçlarından alıyor. Vadilerin lokal hava akımları oluşturdukları biliniyor. Bu yüzden Keçiören Belediyesi Yeşil alanların fazlalığına ve çeşitli bitkiler ve ağaç dikimine önem veriyor.

Proje de neler olacak

- 3100 metrelik kısmın 1.kısım ve 2. Kısımda gondol ve kayıklar ile 3 ve 4. Kısımda ise  1100 metre’de motorlu kayıkların gezinti alanı
-  Balıkçı göleti, balıkçı barınakları ile iskeleler,
- İskele kafe ve kafeler,
- iskele tipi oturma cepleri ile Oturma ve seyir terasları,
- Yeşil alanlar, su bitkileri, soğanlı bitkiler çiçek parterleri
- 1011 Ihlamur ağacı
- Bisiklet yolu, kaykay yolu ve yürüme yolları,
- Nostaljik Çay Bahçeleri
- Balık lokantaları, deniz feneri ile su ile ilgili objeler
- Yonca Yaşam Merkezi,
- Çocuk Oyun Alanları;
- 200 kişilik Anfili Yazlık Sinema Alanı
- 350 kişilik Anfili Etkinlik Alanı olarak tasarlanmıştır.

Bölgeye Değer Kattı

Ihlamur Vadisi'nin etrafındaki işletmelerin ve ev fiyatlarının da yükselmesine neden olduğunu söyleyen ev ve iş yeri sahipleri, Ihlamur Vadisi'nin bölgeye kattığı değerden ve Keçiören Belediyesi Başkanı Mustafa Ak'ın çalışmalarından memnun olduklarını belirtiyor.

Ekimde Açılıyor

Gümüşdere Ihlamur Vadisi açılışı bu yılın Ekim ayında yapılması planlanıyor. Halka hizmet vermesine başlamasına rağmen açılışı daha yapılmayan vadinin farklı peyzaj ve tematik detaylarıyla dolu olan çevresi, vatandaşların ilgisiyle karşılanıyor.

Keçiörenlilerin Spor Keyfi

Havaların ısınmasıyla Keçiören ve diğer ilçe halklarının spor yapmak için uğrak noktası haline gelen Gümüşdere Ihlamur Vadisi açık ve ferah havasıyla cazibe noktası oldu. Kalabalık grupların da spor için tercih yeri olan vadi güzel kokusuyla insanlara hitap ediyor. Yürüyüş, koşu ve bisiklet yollarının bulunması, vadinin en büyük ayrıcalıklarından biri.

Ramazan hareketliliği

Keçiören Belediyesi 8. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında Keçiören'e yoğun ilgi gösteren vatandaşlar etkinlik öncesi ve sonrasında Ihlamur vadisine akın ediyor. Ramazan Ayı'nda en çok tercih edilen en gözde mekânlardan biri olan vadi, iftar sonrası tercih edilen en iyi yerler arasından biri oldu. Temiz havanın tadını özel bir doğada çıkarmak isteyenler vadiyi favori mekânları arasında ilk sıraya koyabilirler.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.