Başkentin turizmine yeni soluk: Tarihi camii restore edilecek

Başkentin turizmine yeni soluk: Tarihi camii restore edilecek

ABB Kültür ve Tabiat Dairesi Başkanlığı Musafir Fakih Camii için ilk adımı attı. 210 gün sürmesi öngörülen restorasyon işlemlerinin ardından Ankara’nın bir tarihi dokusu daha başkentin turizmine kazandırılacak.

Ankara’da İç Kale Mahallesi Alitaşı Sokak’ta bulunan tarihi Musafır Fakih Cami için ihaleye çıkıldı. ABB ve Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğinde uygulanacak çalışmalarda Camii’de rölöve, restitüsyon ve restorasyon yapılacak. Yapılacak çalışma sonrası Camii’de ibadetlerin gerçekleştirilmesinin yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı haline gelmesi planlanıyor.

musafir-fakih.jpg

TURİSTLERİN İLGİSİNİ ÇEKECEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı’nın çıktığı ihalede yer alan bilgilere göre 165 metrekarelik alana sahip olan ve 1972`de tescillenen yapıda rölöve, restitüsyon ve restorasyon işlemleri gerçekleştirilecek. Camii’nin tarihi dokusuna uygun olarak gerçekleştirilecek çalışmalarla birlikte alan hem ibadet için hem de tarih severlerin ve turistlerin ilgisini çekecek bir kültür mirası olarak öne çıkacak.

musafirdakih2.jpg

210 GÜNDE BAŞKENTE KAZANDIRILACAK

Ankara`nın Türk Devri yapılarına örnek olan Musafir Fakih Cami, dikdörtgen planlı, moloz taş ve kesme taş temel üzerine ahşap hatıl arası kerpiç kırma çatılı, geniş saçaklı ve çinko kaplı küçük bir minare ile ahşap tavanlı, harim kısmı alçı şebekeli pencerelerden oluşuyor. Tarihi yapıda planlanan işlemlerin 210 gün sürmesi öngörülüyor. 9 Mayıs’ta bitecek ihale sürecinin ardından Sözleşmenin imzalandığı tarihinden itibaren 5 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanması planlanıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.