Başkentlilerin yeni adresi: Anafartalar Çarşısı'na yenileme yaradı!

Başkentlilerin yeni adresi: Anafartalar Çarşısı'na yenileme yaradı!

Yenileme Ulus Anafartalar Çarşısı’na hareketlilik kazandırdı. Müşterilerde artış gözlenen Çarşı’da esnafın yüzü gülüyor.

Başkentte dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediliyor. Ankara’nın simgelerinden olan Ulus’ta yapılan yenileme çalışmalarına bir yenisi eklendi. Ulus Anafartalar Belediye Çarşısı, Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendi. Yenilenen Ulus Anafartalar Çarşısı’nda hareketlilik başladı. Vatandaşın uğrak noktalarından biri haline gelen Çarşı’da esnafın yüzü gülüyor.

basliksiz-1.jpg

ORİJİNAL YAPISINA UYGUN YENİLENDİ

60 yıllık Tarihi Ulus Anafartalar Belediye Çarşısı, “Ulus Tarihi Kent Merkezi Kentsel Sit Alanı Yenileme Projesi” kapsamında yenilendi. Düzenli ve temiz bir görünümüne kavuşan çarşı, başkentlilerin uğrak noktası oldu. Anafartalar Caddesi ile Ulus Hükümet Caddesi arasındaki bin 735 metrekarelik Belediye Çarşısı’nda, altyapı, çatı ve dış cephe yenilendi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından orijinal yapısına uygun olarak yenilenen Anafartalar Belediye Çarşısı’nda, çalışmaların sona ermesi üzerine ticarete başlayan esnafın yüzü gülüyor.

basliksiz-2.jpg

“YENİ GÖRÜNÜMÜNDEN OLDUKÇA MEMNUNUZ”

Ulus Anafartalar Belediye Çarşısı esnafı Salim Dere, “Yapılan yenilemeden oldukça memnun kaldık. Eski hali oldukça yıpranmıştı. Tarihi Ulus Hali’nde yapılan çalıma gibi tarihi doku muhafaza edilerek yenilendi. Çarşının yenilenmesiyle birlikte müşterilerde bir artış yaşandı. Vatandaş temiz yerden alışveriş yapmayı seviyor. Burası da yenileme ile birlikte düzenli bir hale geldi. Eskiden otomatik kepenkler yoktu, onlar takıldı. Demir olan kısımlar ahşap ile kaplanarak sıcak bir hava oluşturuldu. Ulus’a gelen vatandaşlar buraya uğramadan gitmez oldu. Yeni görünümünden hem biz hem de müşteriler oldukça memnunuz” şeklinde konuştu.

bkjfbsk.jpg

“ÇARŞIYI ÇOK BEĞENDİM”

Çarşı’ya alışverişe gelen Nazire Yaman, memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi: “Çarşı’nın yenilmesi gerekiyordu. Oldukça yıpranmış bir durumdaydı. Mansur Yavaş’a buradan teşekkür etmek istiyorum. Vatandaşların alışveriş yapabileceği uygun alanlar oluşturup, olan yerleri de yapısına uygun bir şekilde yenilediği için. Burada istediğimiz ürünleri, uygun fiyatlara bulabiliyoruz. Özellikle baharatların benim için temiz olması önemli. Burada buna müsait bir alan olmuş. Çarşıyı çok beğendim, tekrardan başkanımıza teşekkür ediyorum.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum