Başkentte 15 yaşındaki çocuğa cinsel istismara 111,5 yıl hapis talebi

Başkentte 15 yaşındaki çocuğa cinsel istismara 111,5 yıl hapis talebi

Ankara’da S.K.’ya 15 yaşındayken cinsel istismarda bulunup, müstehcen görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan 19 yaşındaki Emre Kara için 111,5 yıl hapis cezası talep edildi.

Ankara’da ikamet eden S.K., Emre Kara ile 2020 yılı yaz tatilinde, memleketleri Haymana’ya bağlı Kutluhan köyünde tanıştı. Tatilden sonra eve Ankara’ya dönen S.K. Ocak 2021 tarihinde evden kaçtı. Ailesinin ihbarda bulunduğu S.K. Emre Kara’nın yanında çıktı. S.K. bir süre sonra evine dönerken Emre Kara tekrar buluşarak birlikte olmayı talep etti. S.K.'nin görüşmek istememesi üzerine Kara, birlikte oldukları zamanlarda çektiği uygunsuz görüntüleri ifşa edeceğini söyleyerek şantaj yapıp, tehdit ve hakarette bulundu. Bunun üzerine S.K., ailesi ile polise giderek Emre Kara’dan şikayetçi oldu. Emre Kara, S.K.'ye ait uygunsuz görüntüleri önce akrabalarına gönderdi daha sonra da sosyal medya hesabından paylaştı. Gözaltına alınan Emre Kara, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

SUÇSUZ OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Ankara 34'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde Kara'nın yargılanmasına devam edildi. Sanık, suçsuz olduğunu iddia ederek beraatini istedi. S.K.'nin avukatı İrem Esra Kömürcü Altun ise soruşturma devam ederken sanığın zincirleme şekilde eylemlerine devam ettiğine dikkat çekerek, "Sanık sadece müvekkilimizi değil, dosya kapsamında herhangi bir taraf sıfatımız olmamasına rağmen bizlere karşı da suç işlemiş, buna yönelik olarak açılan kamu davası da hali hazırda derdest hale gelmiştir. Failin belirtilen şekilde anlatılan suça yatkın kişiliği göz önüne alınarak yine giderek artan çocuk istismarı eylemleri gözetilerek sanık hakkında herhangi bir takdiri indirimde bulunulmaksızın üzerine atılı suçlardan ayrı ayrı cezalandırılmasını talep ederiz" şeklinde konuştu.

qweqwe.jpg

111,5 YIL HAPİS

Mütalaasını açıklayan savcı, sanık Emre Kara'nın, S.K. ile sevgililik ilişkisi kurduktan sonra cinsel istismar suçunu cebir-tehditle zincirleme olarak gerçekleştirdiğinin anlaşıldığını bildirdi. Olay tarihinde 15 yaşını tamamlamamış olan S.K.'nin özgür iradesi ile serbestçe hareket etme hakkı olmadığı ve bu hakkının ihlaline yönelik olarak sanık ile yakınlarının 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçunu işlediğini belirtti. Savcı, Emre Kara'nın 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'özel hayatın gizliliğini ihlal etme', 'çocuk ile ilgili üretilen müstehcen yayınları yayınlamak', 'şantaj' ve 'hakaret' suçlarını zincirleme işlediği sebebiyle 111,5 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi.
Savcı, tutuksuz sanıklar Emre Kara'nın annesi, babası, ağabeyi ve dayısı hakkında da 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 10'ar yıla kadar hapis cezası istedi.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.