Başkentte Andrea Chenier’in yaşam öyküsü anlatılacak

Başkentte Andrea Chenier’in yaşam öyküsü anlatılacak

Ankara Devlet Opera ve Balesi Andrea Chenier’in yaşam öyküsünü, bugün saat 20.00 saatinde Opera Sahnesi’nde sanatseverler ile buluşturacak.

Andrea Chenier idealleri uğruna genç yaşta ölüme mahkûm edilen bir şairdi. Chenier’in yaşam öyküsü Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından düzenlenen opera gösterisinde işlenecek. Opera Sahnesi’nde düzenlenecek organizasyon bugün saat 20.00’de başlayacak.

Recep Ayyılmaz, eserin rejisörlüğünü üstlendi. Opera ile ilgili açıklamalarda bulunan Ayyılmaz, hazırlanan operanın, tarihinde belli şekillerde organize edilmiş müzikal ve teatral anlamda dönemi yansıtan bir eser olduğunu aktardı.

baskentte-andrea-chenierin-yasam-oykusu-anlatilacak-4-001.jpg

"BÜYÜK BİR PRODÜKSİYON"

Ayyılmaz, İstanbul doğumlu şair Chenier'in operaya uyarlanmış hayatını sahneye taşıdıklarını ifade ederek büyük bir prodüksiyon olduğuna da işaret etti. Ayyılmaz şunları da söyledi: “Korosuyla, minik bir bale sahnesiyle, kalabalık solist kadrosuyla opera repertuvarının en önemli eserlerinden biri."
Ayyılmaz, hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyerek dört perdelik oyunun son iki perdesini birleştirip 3 perdeye indirdiklerini açıkladı.

Ayyılmaz yapılan çalışmalarda "harmanlamanın" öne çıktığını kaydederek, çalışılan eserde 21'inci yüzyıldan 1789'a bakmayı tercih ettiklerini ifade etti. Ayyılmaz, “Hem dekor hem kostüm hem makyaj anlamında hem de mizansensel olarak, dramatik aksiyon adına, birebirlikten kimi kez uzaklaşarak, besteciye ve librettocuya bağlı kalmayarak kendi imzamızı atmaya çalıştık. Yani Türklerin 2023'e girerken 1789'a bakışını anlattık eserde” şeklinde konuştu.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.