Başkentte anket savaşı başladı

Başkentte anket savaşı başladı

Yerel seçimlere az bir süre kala Ankara’da anket tartışması başladı. CHP’nin adayı Mansur Yavaş “Farkla kazanıyoruz” iddiasında bulunurken, Cumhur İttifakı Adayı Turgut Altınok’tan “Sahte anketlere inanmayın” cevabı geldi.

Türkiye, 31 Mart tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlere doğru ilerlerken adaylar seçim çalışmalarını devam ettirdi. Ankara’da çalışmalarına devam eden Mansur Yavaş ve Turgut Altınok bu kez de anket tartışmasıyla gündeme geldi. Çubuk’ta katıldığı seçim koordinasyon merkezi açılışında partililere seslenen Yavaş, “Anketlere göre rekor oyla kazanıyoruz” dedi. Turgut Altınok ise Yavaş’ın bu sözlerine “Yapılan son anketlerde önde çıkıyoruz, gerçek anketlerde. Bir de sahte anketler var biliyorsunuz, bunu Cumhurbaşkanlığı seçiminde gördük” şeklinde yanıt verdi.

altinok-yavas-2.jpg

MANSUR YAVAŞ İDDİALI KONUŞTU

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve Adayı Mansur Yavaş, katıldığı Çubuk Seçim Koordinasyon merkezi açılışında Çubuklulara seslendi. Konuşmasında Ankara’daki sorunlara değinen Yavaş, ikinci ve son kez halktan oy istedi. Çevre ilçelerdeki sorunlardan bahseden Mansur Yavaş, belediye başkanlarının işbirliği yapmadığını ve ilçe belediye başkanlarının odasını bile görmediğini ifade etti. Konuşmasında anket sonuçlarına da değinen Mansur Yavaş, “Belli ki anketlere göre rekor oyla kazanıyoruz” dedi.

altinok-yavas-1.jpg

ALTINOK’TAN YAVAŞ’A YANIT

Katıldığı televizyon programında anket tartışmasına değinen Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Cumhurbaşkanlığı seçimi örneği vererek sahte anketler noktasında uyarıda bulundu. Altınok, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Yapılan son anketlerde önde çıkıyoruz, gerçek anketlerde. Bir de sahte anketler var biliyorsunuz, bunu Cumhurbaşkanlığı seçiminde gördük. Gerçek anket size doğruyu gösterir. Anketlerde kazanırsınız sonuçta bir de sandığa oy atan vatandaşımız var. Kimsenin oyu, kimsenin iradesi anketlerde değil. Dolayısıyla oldubitti, yüzde 60’la kazandım bu vatandaşın iradesine de saygısızlıktır, ipotek koymaktır. Biz buna dikkat ederiz, yıllardır bu siyasetin içindeyiz objektif olursanız kendinizi kandırmazsınız, seçmeninizi de kandırmazsınız.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.