Başkentte balığa hücum: Balıkçılar ve restoranlar bayram etti

Başkentte balığa hücum: Balıkçılar ve restoranlar bayram etti

Tercihini balıktan yana kullanan başkentliler, soluğu Kızılay, Sakarya Caddesi’nde bulunan balık restoranlarında alıyor. Gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyleyen tezgâhtar Yavuz Dinç, ‘‘Bu Balıkta bolluk olduğu müddetçe fiyatlar daha da düşecek’’ dedi.

Aileleriyle birlikte balık restoranlarına hücum eden vatandaşlar balığa tam anlamıyla doyuyor. Sezon açılışından 1 ay sonra balık fiyatlarının yavaş yavaş düşüşe geçmesi vatandaşın tercihinde etkili oluyor. Hafta içi ve hafta sonu fark etmeksizin, Sakarya Caddesi’nde bulunan balık restoranlarında ve tezgâhlarında yaşanan yoğunluk gözlerden kaçmıyor.

1.png

GÖRMEK İSTEDİĞİMİZ MANZARA

Vatandaşların tavuk ve kırmızı et yerine balığa yöneldiğini söyleyen Dinç, ‘‘Yıllardır bu işin içindeyiz. Şunu söyleyebilirim ki bu yoğunluk tam da görmek istediğimiz manzarayı ifade ediyor. Geçmişte Ankaralı vatandaşlarla özdeşleşen bu kültür devam ettirilsin. Bolluk olduğu müddetçe fiyatlarda düşüşler görürüz, görmeye de devam edeceğiz. Vatandaşların ilgisi yoğun. Umarım müşteri bolluğu da balık bolluğu da bu şekilde devam eder’‘ şeklinde konuştu.

2.png

FİYATLARDAKİ DÜŞÜŞ TEZGÂHLARA YANSIDI

Sezon başında kilosu 100 TL olan hamsi bir ay aradan sonra tezgâhlarda 90 TL’ye düştü. İstavrit 90 TL’den 85, palamut ise 200 TL’den 180 liraya kadar düştü. Sarıkanat ise sezon başında 250 lira ile rekor kırarken 245 liradan alıcı buldu. Deniz levreği de sarıkanat gibi rekor bir fiyata görücüye çıkmıştı. Sezon açılışında 250 lira fiyat biçilen deniz levreği 230 liradan alıcı buluyor.

4.png

VATANDAŞ ESNAFI SEVİNDİRDİ

Balık fiyatlarındaki düşüşten memnun olduğunu belirten Mehmet Kaya isimli vatandaş, ‘‘Sezon başında fiyatları gördüğümde biraz hayal kırıklığı oldu. Umarım kışa doğru daha da ucuzlar. Şimdi kızımla levrek almaya geldik. O da balığı severek tüketiyor. Biraz tedirgin olsak da fiyatların düşeceğine inanıyoruz’’ ifadelerinde bulundu.

3.png

Hafta sonları sıklıkla Sakarya Caddesi’ne balık yemeye geldiğini belirten Batuhan Özer, ‘‘Arkadaşlarımla ya da tekken burada balık yemeyi bir rutin haline getirdim. Bildiğim kadarıyla en taze balığı biz tüketiyoruz. Fiyatlar zaman zaman değişse de bu rutine devam etmeyi düşünüyorum. Zaten et çeşitleri arasında ilk tercihim her zaman balıktan yana oluyor’’ şeklinde konuştu.

Balık fiyatlarındaki düşüş, restoranlarda ve tezgâhlarda görülen yoğunlukla taçlandı. Et tercihini balıktan yana kullanan başkentli vatandaşlar balıkçı esnafının da yüzünü güldürdü.

Mikail Karaman/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.