Başkentte cin çıkarma seansı sonrasında ölüme 22,5 yıl hapis talebi

Başkentte cin çıkarma seansı sonrasında ölüme 22,5 yıl hapis talebi

Keçiören’de ‘cin çıkarma’ seansı sonrasında 30 yaşındaki Özge Nur Tekin’in hayatını kaybetmesiyle ilgili 6 kişinin yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada sanık sözde cinci hoca ve eş Tekin için 13,5 yıldan 22,5 yıla kadar hapis istendi.

Özge Nur Tekin, 8 Mart 2021'de kurban kesimi sırasında bayıldığı gerekçesiyle kaldırıldığı Yenimahalle Onkoloji Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tekin'in eşi Selçuk Tekin, psikolojik sorunları sebebiyle, eşine sözde 'cinci hoca' Erdal Kaya’nın yönlendirmesi ile 'cin çıkarma seansı' düzenlediklerini ve eşinin sırtına 100 kez oklava ile vurduğunu, ardından da hacamat yaptırdıklarını belirtti. Tekin, 1 gün sonra kurban kesimi sırasında fenalaşan eşini, kaldırdıkları hastanede kaybettiklerini söyledi.

Alınan ifadeler doğrultusunda genç kadının eşi Selçuk Tekin, babası Cemal Efe, annesi Hatun Efe, eşinin annesi Zöhre Tekin, hacamat yapan Sevim Özbaş ile sözde 'cinci hoca' Erdal Kaya gözaltına alındı. Adli kontrol uygulanarak serbest bırakılan 6 kişi hakkında ‘kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma’ ve 'bu suça iştirak etme' suçlarından 12 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına sanıklar ile avukatları katıldı. Savcı mütalaasında, sanık Erdal Kaya’nın yönlendirmesiyle sanık Selçuk Tekin’in, eşinin vücuduna oklava ile 100 kez vurduğunu, yine Kaya’nın yönlendirmesiyle yaralı haldeki Tekin’e hacamat yaptırıldığını ve genç kadının 1 gün sonra fenalaşarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini aktardı. Savcı, sanıklar Erdal Kaya ile Selçuk Tekin’in, 'kasten yaralama sonucu ölüme neden olma’ suçundan 13,5 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi. Savcı, sanıklar Zöhre Tekin, Cemal Efe ile Hatun Efe hakkında ‘suçu yetkili makamlara bildirmemek’ suçundan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. Savcı, yapılan hacamat ile Tekin’in ölümü arasında illiyet bağı bulunduğuna dair kesin delil bulunmadığı gerekçesiyle de sanık Sevim Özbaş’ın beraatına karar verilmesini istedi. Mahkeme, sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunma için süre taleplerini kabul ederek, duruşmayı erteledi.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.