Başkentte eşini çalıştığı okulda canice öldüren kocaya ağırlaştırılmış müebbet

Başkentte eşini çalıştığı okulda canice öldüren kocaya ağırlaştırılmış müebbet

Ankara’da eşi Gülsüm Kuyar’ı çalıştığı okulda bıçaklayarak öldüren Mehmet Kuyar ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldı.

Sincan’da Geçen yıl 21 Şubat’ta gerçekleşen olayda şiddetli geçimsizlik sebebi ile boşanma aşamasında olduğu 12 yıllık eşi Gülsüm Kuyar’ın çalıştığı Şehit Gökhan Uysal Ortaokuluna giden Mehmet Kuyar, 2 çocuğunun annesi Gülsüm Kuyar’ı defalarca bıçaklayarak öldürdü. 7 gün sonra polis ekiplerinin operasyonuyla yakalanan Kuyar tutuklandı. Mehmet Kuyar hakkında ‘eşi kasten öldürme’ ve cinayetin ardından eşinin banka kartını ve telefonunu alarak harcama yaptığı için ‘hırsızlık ve yağma’ suçlarından dava açıldı. Sanık Kuyar’ın ağırlaştırılmış müebbet ve 21 yıla kadar hapsi istendi.

Ankara Batı Adliyesi 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına; tutuklu sanık Mehmet Kuyar, Gülsüm Kuyar’ın babası Hüseyin ve Fatma Acar ile her iki tarafın avukatları katıldı. Gülsüm Kuyar’ın Annesi Fatma Acar, Mehmet Kuyar’ın en ağır cezayı almasını istedi.

Eşe karşı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Mehmet Kuyar, ‘hırsızlık ve yağma’ suçlarından ise beraat etti.

İNDİRİM UYGULANMAMASI SEVİNDİRDİ

Duruşmanın ardından açıklamalarda bulunan Gülsüm Kuyar’ın avukatı Onur Tatar karara sevindiklerini belirterek, “Herhangi bir indirim uygulanmaksızın, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası hükmü cezası verildi mahkemece. Ancak biz sanığın aynı zamanda yağma suçu işlediğini de ifade etmiştik. Bu konuda sayın savcılık makamının mütalaası da bu yöndeydi. Bu yönde mahkeme sanığın yağma suçunu işlemediği yönünde beraat hükmü verdi. Bu yönden istinaf edeceğiz. Ancak böylesine önemli, acımasız bir kadın cinayeti dosyasında indirimsiz olarak mahkemenin sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası vermesini de olumlu buluyoruz” ifadelerini kullandı.

111111111-001.jpg

“EMEKÇİ KADINLAR ÖLMESİN”

Sevinçliyiz desek de buruğuz diyen Gülsüm Kuyar’ın annesi Fatma Acar sözlerine şu şekilde devam etti:

“En azından adalet yerini buldu diye seviniyorum. Torunlarıma iyi haberi vereceğim bugün. Mehmet Kuyar’ın oraya gidip nefes almasını bile istemiyorum. İnsan yüzünü bile görmesini istemiyorum. Ağırlaştırılmışın üzerine bir ağırlaştırılmış alması lazım. En azından kızımın toprağında rahat uyumasını istiyorum, o da duymuştur zaten. Adalet her zaman yerini bulsun ve böyle Gülsüm’ler ölmesin, emekçi kadınlar hiçbir zaman ölmesin. Çocukları için uğraşan anneler ölmesin. Kızım bizim için, çocukları için çok değerliydi. Bugün içim rahat gideceğim, çok şükür Allah’a çocuklara iyi haberi vereceğim. Biraz olsun yüreğimiz serinledi ona seviniyorum.”

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.