Başkentte genç müzisyenler festivalde buluştu

Başkentte genç müzisyenler festivalde buluştu

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından "Uluslararası Engelsiz Müzik Festivali" düzenlendi. Organizasyona 22 engelli müzisyen katıldı.

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından "Uluslararası Engelsiz Müzik Festivali" düzenlendi. Organizasyona 22 engelli müzisyen katıldı.

Eğitim ve konferansların Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde konserlerin ise Musiki Muallim Mektebi ve CSO Ada Ankara'da düzenlenen festival, yarın sona erecek.

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden, yaptığı açıklamada, sanatın engel tanımadığını, dünyadan her türlü insanı birleştirdiğini söyledi.

Farklı disiplinlerden, farklı ülkelerden engelli müzisyenleri ortak paydada buluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Özden, "Hayata sanatla, müzikle, resimle tutunma gayesi olan engelli gençlerimizi kendi içimizde harmanlama amacıyla böyle bir proje başlattık." diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Kurtarslan ise böyle bir festivale öncülük yapmaktan gurur duyduklarını belirtti.

BİREYSEL PERFORMANSLAR İNCELENDİ

Festival kapsamında düzenlenen konserlerin birinde gençlerin bireysel performans sergileyeceklerini birinde ise üniversitenin oda orkestrasıyla sahne alacağını anlatan Kurtaslan, Bach'tan Mozart'ta Aşık Veysel'den popüler müzik parçalarına kadar geniş bir repertuvarla izleyicilerle buluşacaklarını bildirdi.
Üniversite olarak engellilerin eğitimine katkı sağlamanın kendileri için önemini vurgulayan Kurtaslan, "Üniversitemizde engellilere yönelik birçok araştırma merkezi, koordinatörlükler ve topluluklar var. Bu altyapıya sahipken böyle bir uluslararası festivali yapmak artık bir gereklilikti." ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.