Başkent'te hobi bahçeciliğine büyük ilgi

Başkent'te hobi bahçeciliğine büyük ilgi

Büyükşehirin kalabalığından kaçmak isteyen Başkentliler, hobi bahçelerine yoğun ilgi göstermeye başladı. Peki, Ankara'da hobi bahçesi fiyatları nasıl? Hobi bahçesi nereye yapılır? Ankara'da hobi bahçelerine ilişkin merak edilenleri sizler için derledik.

Büyükşehirin kalabalığından kaçmak isteyen Başkentliler, hobi bahçelerine yoğun ilgi göstermeye başladı.

Peki, hobi bahçesi nedir? Ankara'da hobi bahçesi fiyatları kaçtan başlıyor? Hobi bahçesi nereye yapılır? Hobi bahçesi maliyetinden gerekli altyapı hizmetlerinin nasıl temin edildiğine kadar merak ettiğiniz her şey haberimizde...

Törekent’te bulunan Gayem Emlak'ın sahibi Gökhan Köklü, “İnsanlar artık Büyükşehir’in kalabalığından stresinden uzaklaşmak istiyor ve bize başvuruyor” ifadelerine yer verdi.

Ayaş, Yenikent'te hobi bahçesi avantajlı...

Özellikle bu tip bahçelerin hangi bölgelerde bulunduğunu bilgisini de veren Kök, “Yenikent, Ayaş bölgesi hobi bahçelerinin en çok toplandığı ve kullanışlı olduğu yerlerdir ”dedi. 

“STRESTEN UZAK TOPRAKLA İÇ İÇE”

Vatandaşların bu bahçelerde sebze ve meyvelerini yetiştirdiğini belirten Kök, “Büyükşehirlerde nüfus yoğunluğundan dolayı artık böyle yerlere ihtiyaç var. İnsanlar hafta sonlarını geçirebilecekleri toprakla uğraşabilecekleri yerler arıyorlar. Hatta çoğu zaman piknik alanı aramaya çıkmış vatandaşlar bizden bahçe sahibi oluyor. Çocuklarıyla birlikte çoğu aile sebzesini burada yetiştiriyor daha önemlisi çocukları toprakla tanıştırıyor. Çocuklar da bu özgür ortamdan gayet memnun oluyor. Genellikle emekli yahut iş ortamı çok yoğun tempolu vatandaşlar bizleri tercih ediyor” diye konuştu. 

HER ŞEYİ HAZIR TESLİM EDİYORUZ

Vatandaşların zamanın kısıtlı olduğunu belirterek kendilerinin en hazır bahçeyi vatandaşa sunmaya çalıştıklarını belirten Köklü, “Bahçelere gelen İnsanların zaten vakitleri kısıtlı oluyor. Biz de onların yapacağı çoğu işi önceden yapıyoruz. Alt yapı, yol, su, kanalizasyon ve elektriğe kadar her şeyi hazırlıyoruz. Öncelikle suya sondaj vurarak onun üzerinden elektrik aboneliğimizi gerçekleştiriyoruz.

KOOPERATİF DEĞİLİZ

Kendilerinin bir kooperatif gibi çalışmadığını söyleyen Köklü şu ifadelere yer verdi:

“Bizim parsellerimiz bir kooperatif gibi değildir. 2013’de çıkan yasayla tarım arazilerinin bölünmesinin yasaklanmasıyla biz de artık aileden tarlaları değerlendiriyoruz. Genelde hissedarının çok olduğu tarlaları tercih ediyoruz. 300 metrekareden 500 metrekareye kadar parçalar çıkıyor. Bir de bunu direk değerlendiriyoruz yani kök tapu özelliğini bozmuyor. Alan kişi ilerde istediği fiyatı gösterebiliyor. Ayrıca rızai taksim de yapıyoruz. Yani bir kişi şurası benim diyebiliyor. İstediği zaman satabiliyor. Açıkçası kafası rahat oluyor.”

300 METREKARE ALANIN 250’Sİ BAHÇE OLUYOR

Hobi bahçelerinde barınma harici en düşük 250 metrekare bahçe olduğunu söyleyen Köklü, “Doğayı bozmayacak şeklinde uyum sağladık. Normalde en düşük bir kişiye 300 metrekare yeter. Bu 300 metrekarenin 21 metrekaresi kapalı alanı oluyor. Bir oda bir salon ve verandası büyük oluyor. Ayrıca bahçesini ekip biçebiliyor. Yani 250 metrekareye yakını onun bahçesi oluyor. Bugüne dek genelde yaptığımız evlerde taş ev yaptık” dedi. 

22 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Fiyatlar konusunda da bilgi veren Köklü şunları söyledi:

“Şu an 300 metrekare olan imarlı bölgelerin fiyatları 22 Bin 500’liradan başlıyor. Yenikent’te bulunan Ayaş Yolu’na yakın olanlar ise metrekare fiyatı üzerinden satılıyor. Bunların da metrekare fiyatları 85 liradan başlıyor. Ortalama 1 dönüm 85 bin lira ile 120 bin lira arasında değişiyor. Ama küçük metrekareler biraz daha pahalıya geliyor.”

İŞLERİMİZ ŞU AN İYİ

Piyasaya göre işlerinin şuan için iyi olduğunu da söyleyen Köklü, “Şuan işlerimiz piyasanın durgunluğuna göre iyi. 2017’de 112 adet yaptık daha 2018’e girmeden bunun 108 âdetini sattık. Geriyi kalanında büyük çoğunluğunu verdik elimizde 2 tane kaldı. Bugüne kadar ortalama 250 bahçe yaptıysak bunun büyük çoğunluğunu teslim ettik. Bizde talebe göre arz sunuluyor. Bekleme süreniz 2 ay sürüyor. 1 ay çalışma işlemleri diğer ayda da ufak tefek işlemler sürüyor” diye konuştu.

Ankara hobi bahçe listesi için TIKLAYIN 

Hobi bahçeciliği köylere kadar yayıldı haberi için TIKLAYIN

Erkal Erdoğan/HABERVAKTİM 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.