Başkent'te: Kar kalktı köstebek yuvaları belirdi

Başkent'te: Kar kalktı köstebek yuvaları belirdi

Karların erimesiyle Başkent’e yakışmayan görüntüler ortaya çıktı. Yollarda oluşan çukurlar sürücü ve yayalar için tehlike oluşturuyor.

Başkent’te karlar eridi, yollarda oluşan çukurlar meydana çıktı. Cadde ve sokaklarda oluşan çukurlar araçlarda ciddi zarara yol açıyor. Bu çukurlarda kar erimelerine bağlı olarak su birikintileri oluştu. Oluşan göllenmelerden araçların geçişi sırasında sıçrattığı sular yayalara zor anlar yaşatıyor. Vatandaşlar kar yağışları esnasında buzlanma tehlikesine karşı yolları tuzlayan belediye ekiplerinin karı erimeleri sonrası için gerekli çalışmayı yapmadığından şikayetçi oluyor. Yol seviyesinden fazlaca düşük seviyede kalan rögar kapakları kazaya davetiye çıkarıyor. Rögar kapaklarıyla aniden karşılaşan seyir halindeki araç sürücüleri büyük tehlikeyle burun buruna geliyor.

YOLLAR KÖSTEBEK YUVASI
Karlar eridi yollarda oluşan çukurlar ortaya çıktı. Köstebek yuvasına dönen yollar araçlara zarar veriyor. Bozuk yollar sürücüler için kaza tehlikesi oluştururken aynı zamanda araçlarında masrafa yol açıyor. Kar erimeleriyle meydana çıkan çukurlar araçlarda teker patlaması, amortisör arızası, rot ve dümen arızaları gibi zararlara yol açıyor. Bu durumda araçlarda 100 lira ile 2 bin lira arasında bir masraf ortaya çıkabiliyor. Kar erimeleri sonrası yolların köstebeğe döndüğünden Yollardaki çukurlardan şikayet eden taksi şoförü Sinan Gökmen, “ Ankara’da araç kullanmak zorlaştı. Ana caddelerde fazla olmasa da mahalle araları köstebek yuvasına döndü. Araçların ön takımları zarar görüyor. Ben her kış bitiminde sanayiye gidiyorum, sırf bu yollar yüzünden masraf çıkıyor. Kar yağarken yolları tuzluyorlar. Karlar kalktıktan sonra kimse yolların durumuna bakmıyor. Ortalık rezil bir halde. Herkese zarar bu durum. Belediye ekipleri karlar eridikten sonra da gelip bu yolları düzeltsin” dedi.

TEHLİKELİ RÖGAR ÇUKURLARI
Başkent sokaklarındaki yoldan alçak seviyede bulunan rögar kapakları adeta bir tuzak gibi sürücüler açısından tehlike oluşturuyor. Seyir halindeki araçlar aniden karşılarına çıkan alçak seviyedeki rögarların üzerinden geçmemek için çeşitli manevralar yapıyor. Rögar çukurlarına düşmekten kurtulmak isteyen sürücüler ani fren ve ani direksiyon kırma gibi refleksler göstererek canlarını tehlikeye atıyor. Asfalt caddelerin ortasında karşılaşılan bu rögar kapaklarının tehlikeli boyutta düşük seviyede olması sürücüleri kızdırıyor.  Alçak seviyedeki rögar kapaklarının oluşturduğu tehlikeli durumu belirten Taksici Gökmen, “ Araçta giderken aniden karşımıza bir rögar çukuru çıkabiliyor. Ne yapacağımı şaşırıyorum. Ani fren yapsam taksideki yolcuya zarar olur. Direksiyonu kırsam daha büyük tehlikeli durumlar olabilir. Çukura girsem de illa ki sarsılacağız. Arabaya da zarar. Ön takımlar dağılıyor” şeklinde konuştu.

VATANDAŞIN ÇİLESİ
Karların erimesiyle birlikte göz önüne çıkan çukur alanlara su birikiyor ve göllenmeler oluşuyor.  Yollardaki çukurlarda biriken çamurlu sular vatandaşa zor anlar yaşatıyor. Su birikintilerinden geçen sürücüler çukurun derinliğini bilemediği için zarar görüyor. Araçlar bu çukurlara düştüğünde çeşitli arızalar oluşuyor. Yollarda oluşan su birikintileri en çok yayalara zor anlar yaşatıyor. Araçların geçişinde sıçrattığı çamurlu sular yayaların üzerine geliyor. İşe, okula gitmek için yollara dökülen vatandaşlar kaldırımdan tedirgin bir halde yürüyor. Soğuk ve çamurlu yollarda yürüyen insanlar bir de araçların sıçrattığı sularla çileden çıkıyor. Sürücüler ne kadar dikkatli olursa olsun dar yollardan geçerken tekerlerden sıçrayan sular vatandaşların üzerini batırıyor.

HAKAN ŞAHİN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.