Başkentte kırsal üreticilere yönelik eğitim: Arıcıların kampı bitti

Başkentte kırsal üreticilere yönelik eğitim: Arıcıların kampı bitti

Ankara Büyükşehir Belediyesi arıcılık ve hayvancılık konularında çiftçileri bilgilendiriyor, uygulamalı kurslar devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından kent kırsalındaki üreticileri desteklemek ve bilgilendirmek amacıyla düzenlenen eğitim faaliyetleri kesintisiz sürdürülüyor. Son dönemde gerçekleştirilen programlar kapsamında çiftçiler hem teorik hem de pratik bilgilerle donatılıyor.

HAYVANCILIK EĞİTİMİ ÇUBUK'TA YAPILDI

Çubuk ilçesi Taşpınar Mahallesi'nde düzenlenen "Buzağı Bakım, Besleme, Meme Hijyeni ve Sağım" konulu eğitim programında 20 hayvan yetiştiricisi yer aldı. Katılımcılara meme kiti dağıtılırken hayvan sağlığı ve süt verimini artırma yöntemleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Programa katılan yerel çiftçilerin bilgi seviyesi ve teknik donanımlarının geliştirilmesi amaçlanıyor.

ATA ÇİFTLİĞİ'NDE TIBBİ BİTKİ KURSU

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde Ata Çiftliği'nde on gün boyunca sürdürülen 1. Uygulamalı Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kursu tamamlandı. Program kapsamında katılımcılar çeşitli tarımsal konularda uzmanlaştırıldı.

ARICILIK KONUSUNDA BİLGİLENDİRME

Kurs bünyesinde arıcılık alanında da kapsamlı bir oturum gerçekleştirildi. Bir saatlik eğitim bölümünde katılımcılar bal arılarının doğal yaşama ve tarımsal faaliyetlere olan katkıları konusunda bilgilendirildi. Türkiye'nin arıcılık alanındaki potansiyeli ve arı ürünlerinin çeşitliliği hakkında detaylı sunum yapıldı.

Belediye yetkilileri kırsal kalkınmaya yönelik eğitim programlarının düzenli olarak sürdürüleceğini ve üretici desteklerinin artırılacağını belirtti. Çiftçilerin modern tarım tekniklerini öğrenmesi ve üretim kalitesini yükseltmesi hedefleniyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.