Başkentte kuzenini öldüren şahsa müebbet hapis cezası verildi

Başkentte kuzenini öldüren şahsa müebbet hapis cezası verildi

Ankara’da kuzenini öldürüp cesedini yol kenarına atmasının ardından Özgür Taylan Doğan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara’da Özgür Taylan’ın kuzeni Şükrü Kerekli’yi öldürüp yol kenarına attığı iddia edildi. Ankara 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yürütülen duruşma sonucu Doğan, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme Başkanı, dava dosyasına gelen evrakı okumasının ardından esas hakkında mütalaasını sunması sebebiyle Cumhuriyet Savcısı Umut Sadak'a söz verdi.

Savcı Sadak, soruşturma aşamasında sanık hakkında "tasarlayarak adam öldürme" suçundan iddianame düzenlendiğini fakat sanığın dosya kapsamında cinayeti tasarladığına yönelik bir delil bulunmadığını aktardı.
Savcı Sadak sanığın, "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Cinayetten sonra maktule ait otomobili almasının da kaçma amaçlı olduğunu, bu sebeple suçun, iddianamede geçen "yağma" suçunu değil, "nitelikli hırsızlık" suçunu oluşturduğunu belirtti.

SON SAVUNMASINI YAPTI

Sanık Doğan son savunmasını yaptı. Olay gününde kuzeni Kerekli'nin önce evinde, daha sonra arabada manevi değerlere küfrettiğini söyleyerek, "Bu nedenle arabayı durdurmasını istedim ve kendisini bıçakladım" İfadesini verdi.
Sanık Doğan, cinayeti işledikten sonra alkol ve uyuşturucu madde aldığını kaydetti. Doğan,"Bu ayrı bir konu, maktulün elime bulaşan kanını olaydan sonra aldığım alkol ile yıkadım. Su helal olduğu için elimdeki kanı bu şekilde çıkardım" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyetinin Doğan’ın son savunmasının ardından "kasten öldürme" suçundan müebbet, "nitelikli hırsızlık"tan ise 6 yıl hapis cezası kararını verdi.

NE OLMUŞTU?

Şükrü Kerekli'nin cesedi, 22 Mart 2022 tarihinde Ulucanlar Caddesi'nde yol kenarında bulundu.

Polis kamera kayıtlarını inceledi. Kerekli'nin katil zanlısı olduğunu belirlediği kuzeni Özgür Taylan Doğan'ı Afyonkarahisar'da yakalandı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Doğan hakkında "tasarlayarak adam öldürme" ve "yağma" suçları sebebiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame düzenledi.

www.gazeteilksayfa.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.