Başkentte Sivas Kongresi’nin 106. yılı coşkuyla kutlandı
Ankara Sivaslı Dernekler Federasyonu (ASİDEF) tarafından, 4 Eylül 1919’da gerçekleştirilen Sivas Kongresi’nin 106. yılı, Keçiören Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen programla anıldı.
Başkent Ankara, Sivas Kongresi’nin 106. yıl dönümünü coşku ve gururla kutladı. Ankara Sivaslı Dernekler Federasyonu (ASİDEF) öncülüğünde ve Keçiören Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen etkinlikte, Sivaslı hemşeriler, federasyon üye dernekleri, kadın ve gençlik kolları ile yüksek istişare kurulu temsilcileri bir araya geldi. Program, milli birlik ve bağımsızlık ruhunun önemini vurgularken, Sivas kültürünün de tanıtıldığı bir etkinlik oldu.
“MİLLİ SINIRLAR İÇİNDE VATAN BÖLÜNMEZ BİR BÜTÜNDÜR”
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan ASİDEF Genel Başkanı Maksut Yücegög, 4 Eylül 1919’da Sivas’ta yükselen sesin milletin kaderini belirlediğini vurguladı. Yücegög, “Milli sınırlar içinde vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz.
Sivas’ta yükselen bu ses, milletimizin bağımsızlık azmini, birlik ve beraberlik iradesini dünyaya ilan ettiği andır. Bu yüksek irade bugün de yarın da var olacaktır” dedi. Konuşmasında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadelede emeği geçen tüm kahramanları rahmet ve minnetle andığını belirtti.
Programda günün anlam ve önemi üzerine sunum ASİDEF Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Sağdıç tarafından yapıldı. Sağdıç, Sivas Kongresi’nin tarihsel önemini ve milli birliğin kazanılmasındaki rolünü katılımcılara aktardı.
“KADINLARIMIZ, MİLLİ MÜCADELENİN EN GÜÇLÜ KAHRAMANLARIDIR”
Kapanış konuşmalarında söz alan ASİDEF Kadın Komisyonu Başkanı Deniz Toydemir, 106 yıl önce Sivas’ta yükselen bağımsızlık ruhunun bugün de yolumuzu aydınlattığını belirterek, kadınların milli mücadeledeki fedakârlıklarını hatırlattı. Toydemir, “Cepheye mermi taşıyan, evinde yokluğa direnen, evladını ve eşini cepheye uğurlayan kadınlarımız, milli mücadelenin en güçlü kahramanlarıdır. Kadının olmadığı bir mücadele yarım kalmaya mahkûmdur. Birlikte varız, birlikte güçlüyüz” ifadelerini kullandı.
Genç Komisyon Başkanı Av. Alp Bora Kekeç ise gençlerin, Sivas kültürünün başkentte yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda tüm hassasiyetle çalıştıklarını dile getirdi.
ASİDEF’in organizasyonunda yer alan dernekler arasında Altınyayla Derneği, Suşehri Derneği, Gemerek Derneği, Basider Derneği, Gürün Derneği, Kangal Derneği, Şarkışlalılar Derneği, Koyulhisar Derneği, Gölova Derneği, Zara Derneği ve İmranlı Derneği yer aldı.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.