Bayram baklavasız olmaz diyenlere

Bayram baklavasız olmaz diyenlere

Kastamonu yöresel baklavasıdır. Bir gün yolunuz Kastamonu'ya düşerse mutlaka yerinde tatmanızı tavsiye edilen kıyır kıyır baklava tarifini sizin için derledik.

Kastamonu yöresel baklavasıdır. Bir gün yolunuz Kastamonu'ya düşerse mutlaka yerinde tatmanızı tavsiye edilen kıyır kıyır baklava tarifini sizin için derledik.

BAYRAM BAKLAVASI

Şerbeti için;

200 ml su bardağı ile 3.5 su bardağı şeker su bardağı su

ince bir dilim limon

Bir kabın içinde şeker eriyene kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra orta ateşte 10-12 dakika kaynatılıp ocaktan alınıp soğutulur.

HAMUR MALZEMELERİ

1 çay bardağı süt( 100 ml)

1 çay bardağı su( 100 ml)

1 çay bardağı sıvı yağ( 100 ml)

1 tane yumurta

1 paket kabartma tozu

4 su bardağından çok az fazla un

2 yemek kaşığı sirke

1 fiske tuz

YAPILIŞI

Yoğurma kabına, su, süt, sıvı yağ, yumurta eklenir. Bir kabin içinde sirke ve kabartma tozu karıştırılır, ve karışıma eklenir. Un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yapılır. Hamur 15 beze yapılır. Bezelerin her biri 55 gr dır. Bezeleri unlanmış bir tepsiye dizip 35-40 dakika dinlendirin. Dinlenen bezeleri açmak için, 1 su bardağı un, 1 su bardağı nişasta karışımı yapılır. (Gerekirse tekrar karışım yapılır) Bezeleri açarken önce bolca unlu karışımından eklenip tepsi büyüklüğünde açılır.

Açılan yufkalar iki bezin arasında muhafaza edilir. Her bir yufkanın arasına çekilmiş ceviz içi serpiştirilir. 15 yufka Üst üste dizilir. İki parmak kalınlığında uzun şeritler kesilir

Yağını dökmeden tepside 10-15 dakika bekletilir hafif kurusunlar diye, araları tek tek açılıyor pişince. (200 gram terevağı) 1 çay bardağı sıvı yağ eritilip, baklavanın üzerine eşit şekilde dökülür. 170 derecede 30 dakika pişirilir. Sonra isi 160 dereceye düşürülüp 30 dakika daha pişirilir. Pişen baklavanın ilk sıcaklığı gittikten sonra 7-8 dakika gibi soğuk şerbet dökülür. Eğer bayram günü şerbeti dökücekseniz, baklava soğuk, şerbet ılık dökülür.

Afiyet olsun...

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.