BDDK'dan bankalara uyarı gitti: Limitlere düzenleme yolda!

BDDK'dan bankalara uyarı gitti: Limitlere düzenleme yolda!

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından bankalara talimat gönderildiğini aktardı.

Bankalar kredi kartı tahsis edecekleri müşterilere yönelik ilk yıl için mevcut maaşlarının 4 katı oranı sınırını aştı. Bu bankaların bazı müşterilere aylık gelirinin 10 ile 15 katı oranında limit tahsis ettiği görüldü.

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı ve Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu bunun üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Babuşçu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından bankalara talimat gönderildiğini ve müşterilerine fazladan kredi kartı limiti tanımlayan bankaları uyardığını kaydetti ve "Tüm bankaları limit konusunda denetleyecek. Limitleri dondurmak için çalışmalar yapıyor. Önümüzdeki günlerde limitler konusunda yeni düzenlemeler yapacak" dedi.

Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan da enflasyon raporu toplantısında kredi kartı harcamalarındaki yükselişi takip ettiklerini ve bu konuda çalışmalarının olduğunu kaydetmişti. Karahan, kredi kartlarında düzenleme yapılacağının sinyalini vermişti. Kredi kartı harcamaları geçtiğimiz yıl 2,5 kat artış göstermişti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.