BDDK’dan vatandaşlara uyarı

BDDK’dan vatandaşlara uyarı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kendilerine sıkça gelen “dolandırıcılık girişimi” şikâyetleri nedeniyle vatandaşları uyardı.

BDDK’nın yaptığı basın açıklamasında, dolandırıcıların kendilerini BDDK personeli olarak tanıtan kişilerin, kurum numarasından arıyormuş izlenimi vererek müşterilerin cep telefonlarına indirmelerini sağladıkları uygulama üzerinden dolandırıcılık girişimlerinde bulunduklarının tespit edildiği bildirildi.

basinaciklamasi.jpg

Vatandaşların dolandırıcılığa maruz kalmaması adına yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde:

“Son günlerde Kurumumuza ulaşan şikâyetlerden, kendilerini BDDK personeli olarak tanıtan kişilerin Kurumumuz Santral numarası 02122145000 hattı üzerinden arıyor izlenimi vererek banka müşterilerinin cep telefonlarına uygulama indirmelerini sağlamak suretiyle dolandırıcılık girişiminde bulundukları anlaşılmıştır. Herhangi bir dolandırıcılık olayına maruz kalınmaması açısından, kendilerini BDDK personeli olarak tanıtarak bankacılık işlemlerinde kullanılan kişisel bilgileri isteyen, cep telefonuna uygulama indirilmesini, kullanıcı adı, şifre gibi bilgileri talep eden kişilere kesinlikle itibar edilmemesi, kişisel bilgilerin korunması hususunda azami dikkat ve özenin gösterilmesi büyük önem taşımaktadır.”

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.