Bedeni ve ruhu dengelemeyi amaçlıyor: İşte Sattvik Beslenmenin temelleri

Bedeni ve ruhu dengelemeyi amaçlıyor: İşte Sattvik Beslenmenin temelleri

Beslenme şekli her ne kadar sadece bedensel sağlık için önemli olarak görülse de bir o kadar ruhsal sağlığı etkilediği de biliniyor. Uzmanlar, hem ruhsal hem de bedensel sağlık için Sattvik Beslenme şeklini öneriyor. İşte Sattvik Beslenmenin temelleri...

Yiyeceklerin yalnızca fiziksel sağlıkta değil ruh sağlığı üzerinde de etkileri yadsınamaz. Buna göre, birçok farklı beslenme yöntemi de bulunmakta. Şüphesiz olarak hem psikolojik hem de bedensel rahatsızlığın nedeni olarak görülen stresi azaltmanın bir yöntemi de beslenme şekli. Bu noktada geliştirilen sattvik beslenme, uzmanlar tarafından bedeni ve zihni iyileştiren bir beslenme modeli olarak tanımlanıyor.

YOGA GELENEĞİNDEN GELİYOR: SATTVİK BESLENME NEDİR?

meyve-kuruyemis.jpg

Sattvik beslenme, yoga geleneğinden gelen bir kavramdır ve bedeni, zihni ve ruhu dengelemeyi amaçlar. Sattvik beslenme, taze, doğal ve hafif yiyecekleri tercih eder. Bu tür beslenme bedeni temizler, ruhu sakinleştirir ve zihni odaklar. Bu beslenme tarzı genellikle meyve, sebze, kuruyemiş, tam tahıllar ve doğal yağları içerir. Baharatlar ve tatlandırıcılar doğal olarak kullanılırken, aşırı tuz, şeker ve yağdan kaçınılır. Sattvik beslenme uygulayıcıları sağlıklı, hafif ve enerjik hissetmeyi amaçlar ve ruhsal gelişimi teşvik eder. Sattvik yemekle sulu, hafif, lezzetli ve besleyici olarak bilinir.

UZMANLAR ÖNERİYOR

sebze-meyve.jpg

Sattvik beslenme, vücudu sağlıksız olan yiyeceklerden uzak tutması nedeniyle kişinin stresini de azaltır. Böylelikle kişi anksiyete, duygudurum bozuklukları ve depresyondan korunur. Ancak öte yandan bu tür bir beslenme şekli her beden için uygun görülmeyebilir.

Kaynak:Ayça Yaslı/gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.