Bekir Bozdağ: Konya'nın güvenliği Gazze'den başlıyor

Bekir Bozdağ: Konya'nın güvenliği Gazze'den başlıyor

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Necmettin Erbakan Üniversitesi Akademi Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada "Konya'nın güvenliği Gazze'den başlıyor. Emin olun Kahire'den başlıyor, Şam'dan başlıyor, Bağdat'tan başlıyor" dedi.

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ (fotoğrafta), Konya'da Necmettin Erbakan Üniversitesi Akademi Ödülleri törenine katılarak konuşma yaptı.

İsrail-Filistin çatışmasına değinen Bozdağ, dünyanın pek çok ülkesinde milyonlarca insanın sokaklardaki haykırışlarının uluslararası kuruluşlarda yanıt bulamadığını, Birleşmiş Milletler'in işlevsiz kaldığını söyledi.

"ÖLMÜŞ BİR TEŞKİLATIN SEKRETERİ OLMAZ"

"Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, uluslararası örgütler niçin vardır?" diyen Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hepsi meşruiyetlerini şu anda bana göre yitirmişlerdir. İsrail, Gazze'de yaptığı zulüm, katliam ve soykırımla Birleşmiş Milletler'in meşruiyetini yok etmiştir. Birleşmiş Milletler olsa ne olur, olmasa ne olur? Ben bazen diyorum Guterres istifa etse. Buradan da çağrı yapıyorum, Konya'dan. Meşruiyetini kaybetmiş, ölmüş bir uluslararası örgütün genel sekreteri mi olur? Onurlu bir duruş ortaya koy. Meşruiyetini yitirmiş, ölmüş bir teşkilatın sekreteri olmaz. Ölünce tüzel kişilik sona erer. Şirketler sona erince de tüzel kişilik kalkınca da her türlü organı da kendiliğinden sona erer. Şimdi Birleşmiş Milletleri İsrail, hem meşruiyetini hem kendisini öldürmüştür. Ölmüş bir teşkilatın genel sekretere ihtiyacı var mı?"

"KONYA'NIN GÜVENLİĞİ GAZZE'DEN BAŞLIYOR"

Bekir Bozdağ, Konya'nın güvenliğinin Antalya'da, Akdeniz'in sularından başlamadığını kaydederek, "Konya'nın güvenliği Gazze'den başlıyor. Emin olun Kahire'den başlıyor, Şam'dan başlıyor, Bağdat'tan başlıyor. Bunların ana hedefi de Türkiye. Çünkü onların önünde duracak başka bir güç yok. Bunları ezdikten sonra kimin karşısına dikilecekler? Bizim karşımıza. Belki bizim ömrümüz yetmeyecek ama bizim çocuklarımız, torunlarımız onların bu karşıtlığıyla yüz yüze gelebilir." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.