Beklenen rapor geldi: Borçluluk oranı belli oldu!

Beklenen rapor geldi: Borçluluk oranı belli oldu!

Türkiye'de borçluluk oranı, gelişmekte olan ülkelerin yarısından, gelişmiş ülkelerin üçte birinden daha düşük seviyede bulunuyor. İşte detaylar...

Türkiye Bankalar Birliği(TBB) tarafından hazırlanan "Türkiye ve Dünyada Borçluluk" raporuna göre, 2023 yılında gelişmiş ülkelerin borçluluk/GSYH oranı yüzde 377, gelişmekte olan ülkelerin yüzde 255 olurken, Türkiey'nin yüzde 110 seviyesinde kaldı.

TÜRKİYE'DE DÜŞÜK SEVİYEDE KALDI

Türkiye’de borçluluk oranı tüm ekonomik birimlerde dünyadan daha düşük kaldı. Reel sektör için borçluluk oranı dünyada yüzde 96 olurken, Türkiye'de yüzde 49, kamuda dünyada yüzde 97, Türkiye'de yüzde 32, finans sektöründe dünyada yüzde 77, Türkiye'de yüzde 17 oldu. Hanehalkı borcu da dünyada yüzde 62 seviyesinde oluşurken, Türkiye'de yüzde 12 gibi düşük bir seviyede kaldı.

haber1-002.jpg

Diğer gelişmekte olan ülkelerde karşılaştırıldığında Çin yüzde 360 borçuluk oranıyla ilk sırada yer alırken, Malezya yüzde 251, Brezilya yüzde 208, Hindistan yüzde 191, Güney Afrika yüzde 176, BAE yüzde 153 ve Rusya yüzde 136 ile Türkiye'nin önünde sıralandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.