Belediye ile zincir market rekabeti ekmeği 2 liraya düşürdü

Belediye ile zincir market rekabeti ekmeği 2 liraya düşürdü

Kırşehir’de ekmek satışlarındaki rekabet git gide artıyor. Son olarak Kırşehir Belediyesi günlük 75 bin üretimin yapılacağı halk ekmek fırınının faaliyete geçireceğini açıklamasının ardından esnaf ve zincir marketler indirime gitti.

Kırşehir’de ekmek satışlarındaki rekabet git gide artıyor. Son olarak Kırşehir Belediyesi günlük 75 bin üretimin yapılacağı halk ekmek fırınının faaliyete geçireceğini açıklamasının ardından esnaf ve zincir marketler indirime gitti. 4 liradan 2 liraya kadar gerileyen ekmek fiyatları vatandaş tarafından memnuniyetle karşılandı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, günlük halk ekmek üretimini 75 bine çıkaracakları yeni bir fırın inşa ettiklerini, makinelerin montaj işleminin tamamlanmak üzere olduğunu ve yakında üretime başlayacaklarını duyurdu. Ekicioğlu yeni fırının aynı zamanda piyasada düzenleyici ve dengeleyici bir şekilde işleyeceğini belirtti.

Ekicioğlu’nun açıklamalarının ardından zincir marketler, ekmek fiyatlarını 3,5 TL'den 2,75 TL'ye çekmişti. Ekmek fiyatlarında başlayan rekabet git gide yaygınlaştı. Bazı marketlerin 200 gram ekmeğin fiyatı 2 TL'ye kadar geriledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.