Belediye'den vatandaşlara uyarı

Belediye'den vatandaşlara uyarı

Pursaklar'da konteynerlere atılmayan çöpler çevre kirliliğine neden oldu. Belediye yetkilileri 20 metre ilerde konteyner olduğunu belirterek vatandaşları çöplerin çöp konteynerlerine atması hususunda uyarıda bulundu.

Pursaklar’da apartman önlerine ve aydınlatma direklerinin altına konan çöpler çevre kirliliğine sebep oluyorken sağlık açısından da vatandaşları tehdit ediyor. Pursaklar Belediyesi Temiz İşleri Müdürlüğü, vatandaşları duyarlı olmaya davet ederek sokak ve caddelere yerleştirilen yeraltı çöp konteynerlerinin kullanılmasının önemini vurguladı.

“Duyarlı vatandaşlar durumdan rahatsız”

Son olarak Uysal sokakta karşılaşılan manzara, duyarlı vatandaşlar tarafından tepki ile karşılandı. Kaldırım ortasına öylece atılan çöpler, oluşturdukları pis kokular sebebiyle şikâyetlere sebep oldu. Ancak Temizlik İşleri Müdürlüğü yaptığı açıklamada çöplük haline getirilen kaldırımın 20 metre aşağısında, belediye ekipleri tarafından toprak altına yerleştirilen çöp konteynerinin olduğunu belirtti. Bazı vatandaşların umursamaz tavırları başka insanların sağlığını bu şekilde tehdit ederken, bilinçli kimseler durumdan çok rahatsız olduklarını ifade ediyor. Uysal sokak sakinlerinden M.Y. durumdan rahatsızlığını şöyle ifade ediyor, “Ben de o sokakta oturuyorum hemen yanımızda yeraltı çöp kutusu var. Maalesef bu sokakta oturan insanların bir kısmı çok duyarsız, akşam olduğu zaman bütün kaldırımlar arabalar tarafından işgal ediliyor. Kendi kendilerine bir düşünüp öyle hareket etmeliler.” 

Cihan Özkan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.