Benzinliklerde yıkama yapılmamalı

Benzinliklerde yıkama yapılmamalı

Keçiören Etlik’te 15 yıldır araba yıkama işiyle uğraşan Menderes Doğanay, araba yıkamanın sanıldığı kadar basit olmadığını söyledi. Araba yıkama sektörüne özellikle benzinliklerin ağır bir darbe vurduğunu belirten Doğanay, benzinliklerde yıkamanın kaldırı

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Araba kuaförü işi yapan Menderes Doğanay, işin inceliklerini ve sıkıntılarını Habervaktim’e anlattı. Benzinliklerin araç yıkamaması gerektiğini söyleyen Doğanay bedavaya araç yıkayan benzinliklerin sektöre ağır bir darbe vurduğunu savundu. Araba yıkamanın sanıldığı kadar kolay olmadığını söyleyen eline fırça alan herkesin bu işi yapamayacağını belirtti.

PETROLLERDE ÖZENSİZ ARABA YIKANIYOR

Benzinliklerin araba yıkama sektörüne büyük sıkıntı oluşturduğunu söyleyen Doğanay, “Petrol ofislerinin bir liraya araba yıkaması bizim için büyük sıkıntı. Adamın araba yıkamadan bir beklentisi yok biz kira ödüyoruz, işçi ücreti veriyoruz hep maliyet oluyor. Diğer taraftan adam yakıt alıyor bedava araba yıkattırıyor. Belediye kuyu suyu kullanmamızı engellemeye çalışıyor ama benzinliklerin yüzde 90’nı kuyu suyu kullanıyor. Benzinlikler de özenle bir araba yıkamada olmuyor” dedi. 

BENZİNLİKLERDE YIKAMANIN KALDIRILMASI LAZIM

Araba yıkamanın sanıldığı kadar basit bir iş olamadığını belirten Doğanay, “Araba yıkamak basit bir iş değil. İki su tutmak, bir fırça sürmek ile araba yıkmak bitmiyor. Deneyimli personel yok, her fırça tutan bu işi yapamaz, ben 15 senedir bu işi yapıyorum benim bile birçok eksiğim var. Deneyimli personel bulmak çok zor. Benzinliklerde yıkamanın kaldırılması lazım bu sektörün nefes alabilmesi için bizi savunacak kimse yok. Basit bir sektör değil araba yıkamak 100 bin liralık bir araç alıyor adam getiriyor bana bırakıyor. Sorumluluk isteyen bir iş basit değil o kadar” diye konuştu.

UCUZ YAPILAN YERLER TERCİH EDİLİYOR

Araba sahiplerinin ucuz diye ne olduğu belirsiz yerlere gittiğini söyleyen Doğanay, “Bu işin bir sınırı yok bütün araba yıkamacılarının hepsi farklı çalışıyor. Müşteriler neyin ne olduğunu bilmediği için ucuz yapılan yerleri tercih ediyor. Binlerce para verdikleri araçlarını daha ucuz olduğu için ne olduğu belirsiz yerlere götürüyorlar. Daha sonra sıkıntı yaşandı mı bu niye böyle oldu diye bize gelen birçok araç sahibi var” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.