Berk Balbay kimdir? Berk Balbay nereli ve kaç yaşında?
Berk Balbay kimdir? Berk Balbay nereli ve kaç yaşındadır? sorularının cevabı merak ediliyor. Berk Balbay’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Berk Balbay kimdir? Berk Balbay kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor.
Berk Balbay kimdir? Berk Balbay nereli ve kaç yaşındadır? sorularının cevabı merak ediliyor. Berk Balbay’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Berk Balbay kimdir? Berk Balbay kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Berk Balbay’ın biyografisini haberimizde derledik...
Berk Balbay’ın hayatı ve biyografisi merak ediliyor. Peki, Berk Balbay kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte detaylar...
Berk Balbay Kimdir?
Berk Balbay kendini şu ifadeler ile tanıtıyor:
Uzun bir süre Antalya’da yaşadıktan sonra üniversite eğitimi almak için İstanbul’a geldim. Elektrik elektronik yüksek mühendisliği diplomamı aldım. Bunun akabinde, geçmiş zamanlarda hep bir doğa kültürü merakım vardı. Babamın yüksek ziraat mühendisiydi oluşu sayesinde Anadolu florasının tüm mirasını ondan öğrenme şansına sahip oldum. Bitkilerle haşır neşirdim. İki dedem de saraçtı ve bu da hayvancılığı, fermantasyonu ve saklamayı öğrenmemi sağladı. Bunlar hep meraklı olduğum konulardı.
Bir dönem Kapalıçarşı’ da elmas eksperliği öğrendim. Bununla da dünyayı gezdim. Hayatımı esas kazandığım sektörler elmas ve inşaat oldu. İnşaatı da bir süre sonra tamamen terk edip elmas eksperliği sayesinde dünyayı gezdim. Gezdiğim yerlerde de kendi öğrendiğim kültürlerle beraber diğerlerini bağdaştırdım, kadim medeniyetlerin eskiden insanlar neyi nasıl yapıyorlarmış nasıl sağlıklı yaşıyorlarmış peşine düşerek bir takım bilgi ve deneyimler elde ettim ve bunlar üzerine hayat felsefemi kurdum.
Elmas peşinde koşarken Avustralya’da aborjin yerlileriyle bir süre geçirdim. Daha sonra Alaska da bir süre , Afrika’da bir süre geçirdim. Eskimo, Viking, Kızılderili ve Aborjin mutfaklarını yerlerinde gördüm, inceledim ve onlardan öğrendiklerimi de kaydedip daha sonra literatür olarak araştırarak kendim için bir öğreti haline getirdim. Neyi niçin yapıyorlar ve niye o şekilde besleniyorlar? Mesela Vikingler ve Aborjinler günde iki öğün yerler ve karanlıkta yerler. Vikingler hatta şöyle bir söz söylerler; “Sağlam ye günde iki öğün yeter.” Daha sonra bunun bir üst kademesi ise Eskimolar ve Kızılderililer -zaten aynı kökenden geldiğine inanıyorum ben tarihçi değilim ama bildiğim kadarıyla öyle- onlar da günde bir öğün yerler ve o öğünü de karanlıkta yerler. Yaptıkları en dikkat çekici şey ise şu: yedikleri gıdaları bir takım doğru gıdalarla eşleştirerek yemek. Örneğin; kuzuyu limonlu, ekşili ya da ona benzer bulundukları coğrafyadaki bir bitkiyle yemek, çünkü sarı safrası var. Geyik ya da diğer av hayvanlarını da susam yağı ya da Hindistan cevizi yağı türü yağlarla tüketerek safra atmak, zehrini atmak üzerine kurulmuş bir takım sistemleri var. Kimisi bir kök bitkisinin nişastasında bazı şeyleri çürütüp fermente edebiliyor. Kimisi asma yaprağını fermente edip salamura yapıyor. Kimisi başka otları bitkileri kullanarak çürütüyor. Bunların bu kültürlerin neden, niçin olduğunu araştıra araştıra sağlıklı olduğunu öğrendiğim konuları bize adapte etmeye çalıştım.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.