Beş yıldızlı yurt yemeği

Beş yıldızlı yurt yemeği

KYK yurtlarında diyetisyen ve gıda mühendisi denetiminde, öğrenciler için çeşit çeşit yemekler hazırlanıyor. Özenle hazırlanan lezzetli yiyecekler, 5 yıldızlı otellerin yemeklerine taş çıkartıyor.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda (KYK), 2017-18 eğitim öğretim dönemi başında yurtlarda barınan öğrencilere verilen beslenme yardımı artırıldı. KYK’da beslenme yardımı 11 TL’ye yükseltildi. 

YEMEK YARDIMI ARTTI

Geçen yıl eylül ayından bu yana sabah kahvaltısı için 3, akşam yemeği için 6,5 lira olmak üzere günlük 9.5, aylık ise 285 lira olan beslenme yardımı; yeni eğitim-öğretim yılında sabah kahvaltısı için 3.5, akşam yemeği için 7.5 lira olmak üzere günlük 11, aylık ise 330 lira olarak belirlendi. 

5 YILDIZLI YEMEK

Öte yandan KYK yurtlarında kalan üniversite öğrencilerine diyetisyen ve gıda mühendisi denetiminde bol çeşitli yemekler hazırlanıyor. Yemeklerdeki protein miktarına, yemeğin kalorisine ve hijyenine çok dikkat ediliyor. KYK yurtlarında hazırlanan nefis yiyecekler 5 yıldızlı otellerin yemeklerine deyim yerindeyse taş çıkartıyor.   

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.