Beslenme çantasına dikkat

Beslenme çantasına dikkat

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte velilere uyarılarda bulunan Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Talat Gözet hayvansal proteinlerin çocukların gelişimindeki önemine değindi.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Talat Gözet hazır gıdaların çocukların gelişimi için tehlikeli olduğunu söylerken, velileri beslenme çantalarını hazırlarken mutlaka hayvansal protein içerikli besinlere yer vermeleri gerektiği konusunda ise uyarıyor. 

İlk sırada hayvansal proteinler

Ülkemizdeki genç nüfusun beslenme alışkanlıklarında ilk sırada yer alacak ürünlerin hayvansal proteinler olması gerektiğini altını çizen Başkan Gözet, et, süt ve yumurta gibi besinlerin öğrencilerin gelişimi için gerekli olduğunu bu tür hayvansal proteinlerin çocukları hem fiziki hem zihni açıdan geliştirdiğini belirtti.

Çocuklarınızı beyaz ete alıştırın

Fiyatının ucuz olması nedeni ile beyaz et tüketimine özellikle vurgu yapan Başkan Gözet, yapılan tüm olumsuz propagandalara rağmen beyaz etin hiçbir problem teşkil etmediğini, velilerin güvenle beyaz et alıp tüketmelerini, velilerin çocukların gelişimi için bu tür besin ögelerini mutlaka çocuklara sevdirmeleri gerektiğini belirtiyor.

Her gün tüketmeye özen gösterilsin

“Hayvansal protein tüketen ülkeler, bitkisel proteinle beslenen ülkelere hükmeder.“ şeklinde hayvansal proteinin önemine değinen Başkan Gözet, “Veliler tavuğu haşlasınlar. Sandviç yapacaklarsa onun içine koysunlar. Mümkünse her gün beslenme çantalarının içine süt, yumurta, peynir gibi hayvansal protein ağırlıklı ürünler koysunlar.” dedi.

Olumsuz spekülasyonlara inanmasınlar

Velileri yanlış bilgilendirme konusunda uyaran Gözet, “Beyaz et ve yumurta ile ilgili yapılan olumsuz spekülasyonlara inanmasınlar. Gönül rahatlığı ile velilerin hem kendileri hem çocukları tüketebilirler. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bunların kontrolünü ciddi bir şekilde yapmaktadır. Her hangi bir problem yoktur.” şeklinde açıklamada bulundu.

Menfi propaganda yapanlar var

Kırmızı et konusunda dışa bağımlı olduğumuz ve fiyatı pahalı olduğu için bir yorum yapmak istemeyen Gözet, “Beyaz et üretiminde başarılıyız. Başarılı olduğumuz için bir çeşit spekülasyonlar yaparak beyaz ete ciddi manada menfi propaganda yapıyorlar. Çocuklarımızın zekâ seviyelerinin gelişmesini istemiyorlar. Mutlaka tüketilmeli.” dedi

Okullardaki süt programı başarılı

Veteriner Hekimleri Birliği olarak Başkan Talat Gözet, okullarda düzenlenen süt programı hakkında ise olumlu açıklamalarda bulundu. Gözet, “Okullarda uygulanan süt programı gayet başarılı ve desteklediğimiz bir uygulamadır. Çocuklarımızın gelişimi için bu tür uygulamalar şarttır. Velilerimizde bunu desteklemeli yapılan spekülasyonlara inanmamalı.” dedi.

Vejetaryen çocuk olmamalı

Et tüketmeyen çocuk olmamalı diyen Gözet, “Vejetaryen çocuk olmamalı. Bu aileden kaynaklı bir durumdur. Bu durumla karşılaşan veliler bir şekilde çocuklarına hayvansal proteinleri tükettirsinler. Bu besin ögelerini farklı kompozisyonlarda sunarak, yemeklerin arasına karıştırarak bir şekilde bu çocuklarına tükettirsinler.” şeklinde konuştu.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.