Beyaz et de aldı başını gidiyor: Kanat kanatlandı

Beyaz et de aldı başını gidiyor: Kanat kanatlandı

Kırmızı et fiyatlarının ardından beyaz et fiyatları da artışa geçti. Kasaplarda tavuk kanadın kilo fiyatı 100 TL’ye yaklaştı. Böyle giderse yazın 100 TL’yi aşacak ve orta ile dar gelirli vatandaşların mangalda kanat keyfi de hayli pahalıya mal olacak.

Yılbaşından bu yana kırmızı et fiyatlarında aşırı bir artış yaşandı. Et fiyatlarının çok yükselmesi karşısında Hükümet tedbir olarak Et Süt Kurumu’nu devreye soktu. Kurum da ithal ete ağırlık vermeye başladı.

Ramazan ayının gelmesiyle Et Süt Kurumu ithal ettiği büyükbaş hayvanları kestirip etlerini, kendi mağazaları ile Tarım Kredi mağazalarında ucuz fiyattan satışı sundu.

Normal kasaplarda 300 TL’ye yaklaşmış olan kıymanın kilo fiyatı ESK ve Tarım Kredi mağazalarında 120-140 TL’den satılıyor. Uzun kuyrukların oluştuğu bu mağazalarda her bir vatandaş 1 kilodan fazla alamıyor.

22-001.jpg

BEYAZ ET DE ARTIŞA GEÇTİ

Peş peşe gelen zam nedeniyle etin kilosu ne kadar sorusunun cevabı sürekli güncellenmek zorunda kalırken, aynı durumun tavuk eti için de geçerli olacağından endişe ediliyor.

Kırmızı et fiyatlarının ardından beyaz et fiyatları da artışa geçti. Kasaplarda tavuk kanadın kilo fiyatı 100 TL’ye yaklaştı. Böyle giderse yazın 100 TL’yi aşacak ve Orta ve dar gelirli vatandaşların mangalda kanat keyfi de hayli pahalıya mal olacak.

KASAP DA DERTLİ: İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMIYORUZ

Milli Gazete’ye konuşan Kasap Hakan Darılmaz, vatandaşın artık et alamadığını belirterek, “Bu, üretimin olmamasından kaynaklanan bir durum. Bizler üretim yapmadığımız sürece et fiyatları önümüzdeki günlerde daha çok yükselecek. İşin içinden çıkamıyoruz, bu sefer artık dursun. Bu et fiyatları yükseldikçe bizim satışımız çok azaldı” dedi.

11-003.jpg

KANAT: 100-150 TL OLUR

Beyaz ete de zammın başladığını söyleyen Darılmaz, şöyle devam etti: “Bir haftadır zam geliyor, üç kere zam geldi. Büyük bir ihtimalle bu sene tavuğu 75 liraya falan yeriz. Kanat 100-150 civarında olur büyük ihtimalle. Nereye gidiyoruz, şu an bilmiyoruz, hâlâ zam geliyor. Oruçtan sonra karkasın 230 lira olacağı söyleniyor. Şimdi bu da büyük bir tehlike bizim için. Düşünüyoruz, ‘Bu işi bıraksak mı acaba’ diye. Çoğu kasap arkadaşlarımız satılığa çıkarmışlar. 350-400 kilo bir hayvan alsan 75-80 bin lira para tutuyor. Bunu her kasap karşılayamıyor. Bütçeyle alakalı, herhalde kasap olayı tarihe karışacak. Bu iş herhalde AVM’lere kalacak.”

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.