Beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları bağışlandı

Beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları bağışlandı

Bursa'da, beyin kanaması sebebiyle tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen İ.Y.'nin karaciğer, kalp ve böbrekleri nakil bekleyen 4 hastaya umut, korneaları ise 2 hastaya ışık oldu.

Bursa'da, İ.Y. adlı erkek, 18 Ağustos'ta beyin kanaması geçirince Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan hastanın beyin ölümü gerçekleşti. Organ nakil yetkililerinin görüştüğü ailesi, İ.Y.’nin organlarını bağışlama kararı aldı. Çekirge Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonla hastanın kalbi, karaciğeri, böbrekleri ve korneaları alındı. Hastanın 1 böbreği, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, 1 böbreği Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, kalbi İstanbul'da özel bir hastaneye, karaciğer ve korneaları ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gönderildi.

'BAĞIŞLANAN ORGANLARLA 4 HASTAMIZ YAŞAMA TUTUNACAK'

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, organ bağışının son derece onurlu ve kutsal bir davranış olduğunu belirterek, "Ailemizin bağışladığı organlar sayesinde, organ bekleyen 4 hastamız yaşama tutunacak, korneaları ile de 2 hastamız ışığa kavuşacak" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.