Beytepe Murat Erdi Eker Devlet Hastanesi  Açıldı

Beytepe Murat Erdi Eker Devlet Hastanesi Açıldı

Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na geçişinden sonra ismi değiştirilip Kamu Hastaneler Birliği 3. Bölge Genel Sekreterliği’ne devredilen Beytepe Murat Erdi Eker Hastanesi’nin halkın hizmetine açıldı.

 

HABERVAKTİM-

 

15 Temmuz kalkışmasının ardından TSK bünyesinde bulunan Beytepe Askeri Hastanesi’nin Sağlık Bakanlığı’na geçişinden sonra, Kamu Hastaneler Birliği 3. Bölge Genel Sekreterliği’ne devredildi. Sağlık Bakanlığına bağlanan hastanenin yeni adı, daha önce askeri hastanede görevli olarak bulunan ama görevlendirme sonucu gittiği Şırnak’ta şehit düşen Murat Erdi Eker’in ismi verilerek hizmete açıldı. Hastanenin açılışına Kamu Hastaneler Birliği 3. Bölge Genel Sekreteri Doç. Dr. Halil İbrahim Yakut, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Erkan Çiçek, Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Hamza Bozkurt, Hastaneye ismi verilen Şehit Murat Erdi Eker’in eşi Seçil Eker ve ailesi, Genel Sekreterlik çalışanları ve sağlık çalışanları katıldı.  Devredilen hastanenin hayırlı olmasını dileyen Kamu Hastaneler Birliği 3. Bölge Genel Sekreteri Doç. Dr. Halil İbrahim Yakut, bundan sonraki süreçte daha iyi bir hizmet verebilmek adına ben ve arkadaşlarım elinden gelenin fazlasını yapacaklarını ifade etti.

ŞEHİT ASTSUBAYIN İSMİ VERİLDİ

2015 yılında Beytepe Askeri Hastanesi Baştabipliği emrinde İdari İşler Astsubayı olarak görevini yürüten J. Sağ. Asb. Kd. Çvş. Murat Erdi Eker, 4 Nisan 2016 tarihinde 3 aylığına geçici olarak Şırnak-Çakırsöğüt 1’inci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’nda görevlendirildi. 19 Nisan 2016 Salı günü Şırnak il merkezinde yürütülen operasyonda bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan ateş sonucu şehit oldu. Şehit olan Eker’in ismi daha önce görev yaptığı hastaneye verildi. Şehit Eşi Seçil Eker ise  hastaneye şehit olan eşinin adının verilmesinden son derece mutlu olduğunu ifade etti.

BİRÇOK ALANDA HİZMET VERİYOR

Sağlık Bakanlığına devredildikten sonra yeni ismiyle hizmete açılan Beytepe Murat Erdi Eker Devlet Hastanesi , genel cerrahi, göz hastalıkları, üroloji, nöroloji, çocuk sağlığı ve hastalıkları, kadın ve doğum hastalıkları, dermatoloji, ortopedi, kardiyoloji, psikiyatri, göğüs hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları, iç hastalıkları,kulak-burun-boğaz olmak üzere 14 branşta poliklinik hizmeti vermektedir. Ayrıca birinci basamak acil servis hizmeti sağlayan hastanede 4 ameliyat odası ve birinci basamak olarak hizmet veren 4 adet yoğun bakım yatağı bulunmaktadır. Yine Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile entegre olan Mikrobiyoloji ve Biyokimya birimlerine ait laboratuar hizmetleri de sağlanmaktadır. Bu entegrasyon sayesinde on- line olarak sonuçlara ulaşılabilmektedir. Günümüz koşullarında yapılabilecek tüm kan tetkikleri yapılmaktadır.Acil servis laboratuarımızda da 7/24 saat hemogram, tam kan, tam idrar ve sedimantasyon bakılabilecek durumda hizmet sunulmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.